Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bledy 18057 i 65535 po montazu zestawu hid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jakis czas temu zalozylem sobie hidy, jestem bardzo zadowolony z ich dzialania . Nie dlugo potem na zekarach zapalily sie wszystkie kontrolki zwiazane z ABS i ESP , zgasilem wiec auto odpalilem ponownie i wszytsko bylo ok. Po paru dniach ponownie ta sama sytuacja. Podlaczylem wiec VAG i

komputer silnika blad 18057- Missing Mesage from ABS

sterownik ABS blad 65535- Control module memory error

Wbilem na forum i szukam rozni ludzie rozne samochody rozne przypadki, podsumowujac albo cos z podcisnieniem, albo komputer ABS padl albo jakis czujniki.

Zadna z tych opcji mi nie pasowala bo u mnie blad ten pojawial sie co pare dni lub co 10-15 odpalen samochodu. Blad zawsze pojawial sie pare sekund po odpaleniu, nigdy podczas jazdy i wystarczylo zgasic auto , wyciagnac kluczyk , odpalic ponownie i bylo ok.

Cierpliwie patrzylem co sie dzieje gdy odpalam auto i doszedlem do tego ze blad wyskakuje w momecie zalaczenia swiatel (hidow) robi sie to odruchowo po uruchomieniu auta wiec nie zwrocilem na to uwagi. Przeprowadzilem maly eksperyment dla potwierdzenia mojej teori, odpalalem auto jechalem kawalek i dopiero zalaczalem swiatla i czasem wywalilo blad.

Jedyne co robilem przy swiatlach to zamontowalem zestaw hidow. Zastanawia mnie jednak jaki wplyw na sterownik ABS maja hidy??? Czy co jakis czas wprowadzaja zaklucenia w zasilaniu ???

Nie chcial bym sie pozbywac hidow bo daja super swiatlo wiec zastanawiam sie nad filtrem lub tylko diodami wstawionymi zaporowo???

Moze ktos juz mial podobne problemy i cos podpowie???

Opublikowano

Hidy sieja zaklocenia do sterownika abs. Mialem to samo jak jeszcze mialem hidy u siebie. Pierwsze co to przetwornice od strony kierowcy odsun jak najdalej sterownika abs. Najlepiej przykrecic ja przy belce zderzaka pod reflektorem. Druga rzecz to kup folie aluminiowa i oklej nia przetwornice i przewody wysokiego napiecia idace od przetwornicy do zarnikow. Jak to bedziesz mial zaekranowane to bledy sie nie beda pojawiac.

Opublikowano

miałem dokładnie to samo . dzwonilem do kilku gości od elektroniki i co jeden to mówił inaczej . najlepsze rozwiązanie to kupienie nowych przetwornic ja wybrałem wywalenie całego zestawu i kupienie nowego na przetwornicy canbus pro . wszystkie problemy znikły

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Tylko ze ja wlasnie kupilem nowy zestaw i niby posiadal wszytkie filtry , bez can bus bo nie potrzebuje tej opcji. . przetwornicy nie montowalem jak w oryginale pod reflektorem tylko oposcilem ja na dół obok zbiorniczka z plynem do spryskiwaczy. Najpierw sprobuje zalozyc jakis ekran i odsunac ja jeszcze dalej. Jak to nie pomoze to zainwestuje w lepszy zestaw. Dzieki panowie za informacje i pomoc, balem sie ze juz sterownik ABS mi umarl.

---------- Post dopisany 11-05-2013 at 21:46 ---------- Poprzedni post napisany 20-04-2013 at 20:49 ----------

zalozylem diode prostownicza 10A na "+" i bledy nie wyskakuja.