haller111 Opublikowano 8 Lipca 2013 Opublikowano 8 Lipca 2013 Witajcie Znalazłem wiele tematów na temat dziwnego huczenia skrzyni czy dolegliwościach sprzęgła ale nie mogłem się do nich dostosować więc opiszę swoją usterkę. Ostatnio (ale nie zawsze się to zdarza) słychać takie przerywane huczenie w stylu uuuu...uuuuu...uuuuu z takimi przerwami i niezależnie czy dodaje gazu czy wytracam prędkość na biegu, na luzie chyba tego nie ma. Do tego skrzynia jak mi się zdaje przy jeździe w przód na różnych biegach i o różnych prędkościach wydaje dźwięk podobny jak przy cofaniu. Biegi wchodzą lekko i bez zgrzytów, sprzęgło się nie ślizga. Momentami jak dodaje gazu czuje jak coś by przytykało i traci moc, natomiast jak mam 2500 obr/min i wrzucam na luz obroty spadają poniżej 900 chwilę skaczą między 500 a 900 po czym się stabilizuje. Jakbym się powtórzył toi przepraszam i proszę o skierowanie do odpowiedniego postu. Pozdrawiam ---------- Post dopisany 11-05-2013 at 23:03 ---------- Poprzedni post napisany 24-04-2013 at 12:16 ---------- no i kilka rzeczy udało się ustalić Buczenie prawdopodobnie opony lub któreś łożysko. Dźwięk wycia to oczywiście pompa wspomagania.. heh obroty poprostu przestały spadać.. Niestety "szarpanie" zostało zupełnie nie wiem z jakiego powodu..przejechałem się dziś do katowic do rodziny i na autostradzie przygazowałem trochę, i przy wysokich obrotach coś jak 3500 do 5000 czasem czuję delikatne szarpnięcie coś w stylu jakby zapowietrzało układ. Jak ma ktoś pomysł chętnie wysłucham Pozdr ---------- Post dopisany 08-07-2013 at 18:22 ---------- Poprzedni post napisany 11-05-2013 at 23:03 ---------- No i tak udało się pozbyć wszystkich usterek (poza jedną) Buczenie to był brak zbieżności Szarpanie i duszenie się to były uszkodzone kable wys. napięcia. obroty przestały całkowicie pływać po wym. świec (bosch +7) Pompa jeszcze została i syczenie w kabinie. najpierw musze wymienic weża pompa-przekładnia i zobaczymy dalej czy pompe też.. pozdr
Rekomendowane odpowiedzi