alien2004 Opublikowano 13 Lipca 2008 Opublikowano 13 Lipca 2008 Witam, dzisiaj profilaktycznie podłączyłem vaga aby sprawdzić błędy i stan silnika i się okazało że niby jest wszystko ok, ale tylko pozornie bo na biegu jałowym lekko trzęsie silnikiem. Sprawdziłem wartości mierzone i wyszło że na drugim cylindrze wypadają zapłony około 30 na cykl. Dziwi mnie tylko fakt że zapłony wypadają tylko na biegu jałowym, podczas jazdy zjawisko to nie występuje, może sporadycznie wypadnie 1-2 zapłony. Jeszcze bardziej dziwi mnie to że na gazie jest wszystko ok zarówno podczas jazdy jak i na biegu jałowym. Dodam że zamieniałem miejscami cewki jak i świece i zawsze było tak samo. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł proszę o odpowiedź.
mateogda Opublikowano 14 Lipca 2008 Opublikowano 14 Lipca 2008 Drogą eliminacji zostaje wtryskiwacz benzynowy drugiego cylindra, może wtyczka niezapięta lub ułamany kabel.
alien2004 Opublikowano 3 Października 2009 Autor Opublikowano 3 Października 2009 Informacyjnie po przeczyszczeniu wtryskiwaczy w myjce ultradźwiękowej wszysto jest ok.
Rekomendowane odpowiedzi