Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Stukające hamulce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sorki jesli juz byl ten temat ale szukalem i nie moglem znalezc podobnego problemu

otóż po wymianie tarcz i klockow z przodu podczas hamowania slysze pojedyncze stukniecie tylko kiedy nacisne pedal

probowalem na postoju i nic cisza tylko kiedy jade za kazdym razem kiedy nacisne pedal ham. jedno stuknięcie tylko w lewym kole

dodam ze jezdzilem tydzien bez sprężyny bo nie moglem nigdzie dostac tego elementu (kupilem w Audi) i wtedy wogole mi caly zacisk dudnil nawet na nierownosciach ale teraz jest ok z wyjatkiem tego stukania.

:(

dzieki

Opublikowano

Zapewne klocek jest za lużny :) i dla tego stuka.Po jakimś czasie przejdzie :)

Opublikowano

albo źle włożony :wink4:

Opublikowano

Nie rozumiem takiego podejścia do sprawy - tydzień jeździłeś i dudniło, bo nie mogłeś kupić brakującego elementu ??? Zastanów się nad tym co robisz, bo to nie jest normalne.

Skoro tydzień dudniło to się nie dziw, że teraz coś puka - możliwe, że tak będzie skoro przez tak długi czas był ciągły luz i dzięki niemu pewnie się coś naruszyło.

P.S. Jak tak podchodzisz do auta to współczuję osobie, która kupi je od Ciebie.

Opublikowano

A może zrobił się luz na jażmie :mysli:....

Opublikowano

Witam

Jestem nowym na tym forum i nie jestem pewien czy w dobrym miejscu pisze moja prosbe ale ryzykuje

Gdy nacisne pedal hamulca maksymalnie wtedy on podskakuje do gory, jakby probowal mi zdjac noge z hamulca. Nie wiem czy to jest normalne z systemem ABS bo nigdy z czyms takim nie jezdzilem. Prosze o pomoc.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

odpowiadam na darek27. Przy ABS jest to zupełnie normalne.Czujesz,że pedał lekko podskakuje i tak jak by odbijało i dzwoniło.ABS tak ma i już.w złym miejscu zamieściłeś problem,bo piszesz jako odpowiedź w jednym z wątków a trzeba było rozpocząć nowy wątek.pozdrawiam :)