Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwny problem z telepaniem auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Pisze poniewaz mam problem ktorego juz sam nie jestem w stanie rozwiazac.

Otoz kilka dni temu wymienilem sprzeglo w audiolce, wszystko bylo super sprzeglo leciutko chodzi itp jednak ostantio samochod na wolnych obrotach strasznie przenosi wibracje na kierownice i cala karoserie, dodatkowo od 3 biegu powyzej 2 tys obrotow wpada w dziwny rezonans ze buda i kierownica tak trzesie ze nie da sie wytrzymac i dopiero po zatrzymaniu sie ustaja powracajac do mniejszego telepania. dodam ze zaobserwowalem ze w momencie wpadania w ten reznonas wskakuje mi blad 65535 - Internal Control Module Memory Error cos ze zwarcie przerwa w czasie jazdy nie moge go wykasowac dopiero jak sie zatrzymam to idzie go wykasowac. Czy jedno z drugim moze miec zwiazek? Rozebralem kompa wyczyscilem bo troche go olejem zalalo jednak dalej to samo jest i blad i rezonans... poprawialem poduchy sprawdzalem przeguby, sprawdzalem nastawnik dalej to samo... Jak temu zaradzic prosze o podpowiedzi ewentualnie o jakiegos speca od audiolek w wawie :)

---------- Post dopisany at 21:11 ---------- Poprzedni post napisany at 21:00 ----------

Na drazku zmiany biegow nie mam za to drgan.

Opublikowano

jak dla mnie szrpanie to 1 problem a błąd to drugi problem i sadze ze 1 z 2gim nie ma nic wspólnego.

co do błedu -sprawdź węzyk podcisnieniowy łaczacy kolektor ssący z ECU. moze jest nieszczelny. jesli masz scalaki w sankach to wyjmij je przeczysc styki.wymyj i włóż je spowrotem i sprawdź. ten bład moze tez byc wywowyłany przez przekżnik N109,

jesli chodzi o szrpanie drżenie - sprawdził bym na poczatek złacze elastyczne na wydechu za turbina jak i wieszaki pod katem luzów...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

A wiec powiem tak. Wymienilem wszystkie poduszki dwumase... I dalej to samo nie mam juz sil do tego auta... Zauwazylem ze jak stoje i mam skrecone kola w jakas strone to buda nie drzy ale wkurza mnie ze od tych50 km/h wpada w jakis rezonas (czy na biegu czy wcisniete sprzeglo i tak to jest) jedynie jak przysieszam to od 3 tys obr znika puszczam gaz znow lipa... Jakies cudowne propozycje?