Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie działa climatronic A4 B6 1,8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłam auto z niedziałającym climatronikiem. mechanik od razu stwierdził że to napewno sprężarka "jest walnięta". Nie mam jednak wątpliwości ponieważ inna osoba stwierdziła że lepiej jest sprawdzić najpierw rurki a nie od razu wymieniać sprężarkę. Nie wiadomo kogo słuchać... :facepalm: mechanik kiedy podłączył sprzęt do do sprawdzenia szczelności to słychać było spod silnika syczenie (głos jak z przebitej opony) i nie wiem czy to przez sprężarkę czy faktycznie może być "jakaś" rurka uszkodzona. Jakieś porady? :wink: Wszelkie sugestie są mile widziane :naughty: dostałam tylko nalepkę ze sprężary i chciałabym wiedzieć ile orientacyjnie kosztowałaby taka przyjemność...

spr_arka.jpg

Opublikowano

Skoro było słychać syczenie to trzeba wleźć pod samochód i sprawdzić skąd się ono wydobywa, inaczej to jak wróżenie z fusów. Regeneracja sprężarki 250PLN i >, rurki koło 100PLN

Opublikowano

Skoro sprawdzał szczelność, to czemu nie dodał kontrastu? Chyba wtedy by było widać skąd ucieka gaz?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

znam chyba mało ambitnych mechaników bo jak nie powiem co mają zrobić to nie ruszą sami :facepalm: nieszczelna jest sprężarka, powietrze "syczy" ze środka tego kółka które jest na końcu sprężarki. Ciekawe czy coś da regeneracja...szukam :slina:

Opublikowano

na pewno coś da jedyny problem czy nie będzie za drogo :decayed: no ale daj do regeneracji tylko do kogoś komu się chce :wink:

a wracając do mechaników którym jak nie pokażesz palcem co maja zrobić to wyszukaj na forum polecanych mechaników i zacznij jeździć do nich jeśli sama nie grzebiesz w autku :wink: