Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jakie elementy potrzeba do przełożenia audio z przodu w tylne drzwi ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich i od razu prosze o pomoc.Z gory zaznaczam ze lamer w sprawach audio jestem niestety dosc niezly. Sprawa nie dotyczy Audi a Pasiaczka 3BG (B5 po lifcie)i. Mam niestety seryjne glosniczki z przodu. Planuje niedlugo odrobinke polepszyc audio, waham sie pomiedzy SIGNAT H16 a μ-Dimension EL-6 Comp. Nowe glosniki wloze w przednie drzwi-stare przekladka na tyl. I tutaj mam pytanie: koszt przekladki i montazu w profesjonalnym warsztacie car-audio wyceniono mi na tyle ze niestety odpadlem totalnie , przekladke zrobi mi znajomy spec od elektroniki samochodowej, jakie elementy musze kupic do przekladki?? Znajomy dysponuje ograniczonym czasem, all elementy mam kupic sam. Wiem ze potrzeba mi 2 sztuki dystansow na przod ( bo podobno seryjne glosniki juz maja takie dystanse i dla nich nie trzeba, mozna przerzucic razem na tyl ), okolo 8m kabla (czy kable laczace tweeterki z seryjnymi glosnikami mozna przelozyc czy lepiej je zostawic w spokoju w drzwiach ??) i 2 maskownice ?? Co oprocz tego mi potrzeba ?? Jakies kostki, konektorki itp ?? Jednostka sterujaca to Pionek DEH-4400RB. Prosze o fachowe odpowiedzi, pozdrawiam

Opublikowano

Nie wiem jaka kwote Ci zaproponowano w "profesjonalnym" zakladzie car audio (chetnie sie dowiem) ale wez pod uwage ze do takiej wymiany i zamiany glosnikow trzeba zdemontowac 4 tapicerki drzwiowe, plastikowe nakladki na progi, plastikowe oslony srodkowych slupkow, elementy konsoli przedniej, dorobic i zaimpregnowac dystanse, polozyc instalacje glosnikowa i podpiac ja do radia, zainstalowac 2 zestawy odseparowane + nieprzewidziane trudnosci i niespodzianki. Sumujac to wszystko - jest pracy na ladnych kilka godzin pod warunkiem ze ktos juz robil to wczesniej. Nalezy tez odroznic montaz prawidlowy i montazu szybkiego a biorac pod uwage brak czasu speca od elektroniki z tym pierwszym moze byc problem. Z calym szacunkiem do Twojego znajomego jakos nie wierze aby chcialo mu sie i mial czas na to by zadbac o szczelnosc aplikacji glosnika srednioniskotonowego a to jedna z wielu skladowych prawidlowego montazu wiec moze taniej nie znaczy lepiej ? Jezeli wazniejsze jest to drugie to wydatek na EL-6 Comp jest bezzasadne.

Opublikowano
  • Autor

Za montaż w rzeszowskiej ESSA zaproponowano mi 350 zl.