Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wyprowadzenie RCA z fabrycznego radia chorus.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hwj. Miał ktoś z was przyjemność wyprowadzać wyjścia RCA z fabrycznego radia chorus? Odrazu mówię, że zmiana radia na nie ori nie wchodzi w grę.

Byłem u elektronika i mi powiedział, że chorus jest ciezkim radiem, żeby to zrobić hmm

Opublikowano

chorus 1 czy 2 chodzi ci o line out tak ?

---------- Post dopisany at 12:21 ---------- Poprzedni post napisany at 12:18 ----------

MINI ISO - RCA OUT AUDI CHORUS CONCERT NAVI (3276011184) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. jeśli ci oto chodziło to zmień elektronika

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie to chodzi mi o wyprowadzenie wyjść RCA na wzmacniacz w radiu chorus II z jego wnętrza.

Co do tego co mi wysłałeś to widziałem to na allegro, ale u mnie nie ma w radiu wolnego miejsca, wychodzi na to, że musiałbym wypiąć kostkę od tylnych głośników a w to miejsce wpiąć kostę z linku i tylne głośniki pod wzmacniacz?

Opublikowano

tylne głośniki z czego chcesz zasilić ze wzmaciacza ? Można to zrobić tak albo wpiąć się w przewody które idą do tylnych głośników i tam wyprowadzić rca

Opublikowano
  • Autor

chcę żeby zostało tak jak jest oryginalnie czyli hłosniki pod radio a subwoofer pod wzmacniacz i nie chcę zbytnio kombinować w elektryce.

Opublikowano

wpinasz się tylko przed wzmacniaczem z dwoma rca razem 4 przewody i po sprawie tam też masz sterowanie albo wpiąć się przy kostce radiowej i ciągnąć sygnał do wzmacniacza w bagażniku i sterowanie.

Opublikowano
  • Autor

yhymm wybacz niedziela dziś nie rozumiem Cię dokładnie:facepalm: To co napisałeś zrozumiałem tak; ucinam żóltą kostkę do tego co podesłałeś w linku, a powstałe końce przewodów lutuję do tylnych przewodów głośnikowych z kostki wychodzącej z radia?

Opublikowano

nic nie ucinasz wpinasz się z rca pod te przewody czli pod RR i RL i sterowanie ( remote ) nie musisz nic ucinać jeżeli wepniesz się w tą kostke przy radiu to musisz ciągnąć sygnał i sterowanie do wzmacniacza przez całe auto.

Opublikowano

jeśli podepniesz tak to musisz oryginalne głośniki zasilić ze wzmacniacza który będziesz montował , a żeby zostało jak w oryginale i dołożony tylko wzmak musisz się wpiąć w wiązke przy radiu lub wzmacniaczu

Opublikowano
  • Autor

no to poprostu podłączam się przewodami z żółtej kostki w przewody te które wychodzą z gniazda C i po sprawie?

Opublikowano

wypinasz żółtą kostke z radia tą którą masz, następnie zdejmujesz izolacje czy co tam jest żeby dostać się do przewodów. Nacinasz izolacje odpowiednich przewodów podpinasz pod nie rca sygnałowe lewey i prawy kanał i mase oraz sterowanie i to wszystko lutujesz izolujesz i masz wyjście rca

---------- Post dopisany at 16:17 ---------- Poprzedni post napisany at 16:11 ----------

image.jpg

Opublikowano
  • Autor

U mnie w radiu jest czarna kostka:decayed: O to samo chodziło mi od początku. Mam połaczyć przewody z tej kostki którą mi podałeś z odpowiednimi przewodami kostki którą mam w radiu:wink:

Opublikowano

dokładnie możesz kupić tą kostke lub w sklepie elektronicznym przewody rca i podlutoać je z odpowiednimi w twojej czarnej kostce i tyle :wink:

Opublikowano
  • Autor

Czyli wychodzi na to, że to radio ma wyjscia low input?

Opublikowano

tak alenie low input bo to jest wejscie:wink: a tu jesl low signal output inaczej zwal line out

Opublikowano
  • Autor

Tak dokładnie jak piszesz. In wejście, out wyjście:facepalm:

No to fajnie dokupię teraz końcówki, głosnik odpowiedni i zobaczymy co wyjdzie:wink: