Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Poziomowanie świateł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już nie wiedziałem czy dawać to tu czy w nadwozie, ale jazda.

Mam lampki zespolone fk (zamienniki z alle) i nie widze nigdzie możliwości podpięcia silniczków poziomowania świateł, co było w orginale.

Jest mozliwość zamontowania silniczków w tych lampkach? Zamierzam rzezać sobie bixenon, ale to bez sensu żebym za każdym razem jak włoże coś cięższego do gabażnika regulował lampy manualnie, a przełącznik ustawienia na konsoli sie marnował.

Opublikowano

Silnicz mają być zamontowane w środku lampy.

Opublikowano

Może mają póki co zamiast silniczka wsadzoną śrubę do regulacji. Silniczek powinien być w prawej lampie (od pasażera) w lewym dolnym rogu ( patrząc na lampę od strony wtyczek)a w lewej w prawym dolnym.

No chyba, że to super extra zamienniki bez możliwości podpięcia silniczków co było by co najmniej dziwne:decayed:

Opublikowano
  • Autor

No właśnie nigdzie nie moge znaleźć żadnych zaślepek, a nawet miejsce w które te ustojstwa mozna było wsadzic, wiec zaczynam sie zastanawiać czy nie powinny byc montowane w kloszach... Ale z drugiej strony miejsca na wtyczke tez nie ma, a kabelkologia sie zgadza.

Przecie to zwykłe FK/Depo, 1/4 forum na tym jezdzi i nikt by sie nie przyznawał? Chyba wygląda na to że albo lampy sa jakieś popie:kox: , albo ja mam cos nie tak pod sufitem.

---------- Post dopisany at 22:07 ---------- Poprzedni post napisany at 22:03 ----------

Lampy Audi A4 B5 Clear Black Czarne 99-00 FK (3250868371) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

To są te lampki dokładniej... :kwasny:

Opublikowano

Masz pewnie wsadzone takie pokrętło do regulacji. Edytowałem wcześniejszy post bo się jebnąłem z tymi stronami (zawsze mi się myli lewa z prawą:polew:).

Musisz przekręcić tym plastikiem w którąś stronę, pokrętło od regulacji będzie wtedy latać i trzymać się tylko na tej główce w gnieździe lampy - musisz to wyczepić popychając w dół np śrubokrętem. Żeby zrobić więcej miejsca wkręć trochę lub nawet do oporu śrubę w pokrętle. Uważaj żeby nic nie pourywać.

Silniczki są całkiem inne niż te od przedlifta i są oczywiście wewnątrz lampy. Sprawdź czy od dekielka do którego podpinasz z jednej strony kostkę a z drugiej wychodzą kable nie zostają 3 cienkie kabelki zakończone małą białą kostką (to właśnie kostka do poliftowych silniczków).

lampa_zps79182ed5.jpg

1- pokrętło do regulacji (do usunięcia jeżeli wsadzasz sinkiczki)

2- wtyczka do silniczka

Opublikowano
  • Autor

No mistrzu, browar dla Ciebie :decayed:

Ja jak głupi szukałem ich po prawej stronie (no bo przeca normalne by było ich umiejscowienie blizej błotnika)

Te wtyczki miałem w ori, leżą w garażu, ale wywaliłem je bo nie miałem możliwości zrobienia przejściówki na FL i wyrzezałem na starej wiązce, przerabiając dekielki (wkładając starą wtyczke i uszczelniając) to teraz tylko dorwe silniczki do lifta i będe sobie regulować do woli :kox: