Tommy Gun Opublikowano 4 Czerwca 2013 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zauważyłem że co jakiś czas przewijają się pytania o dodatek Liqui Moly Ceratec. Krótki opis ze strony producenta: "CERA TEC to najnowocześniejsza ochrona dla każdego silnika. CERA TEC redukuje tarcie i zużycie dzięki ekstremalnie stabilnym chemicznie i termicznie wiązaniom ceramicznym. Zapobiega bezpośredniemu kontaktowi metal o metal i dzięki temu znacząco wydłuża żywotność silnika. Efekt "lekkiego biegu" przyczynia się do redukcji zużycia paliwa. Mieszalny z każdym olejem silnikowym." Stosuję regularnie produkty z gamy Liqui Moly (ze zwykłej ciekawości) i póki co, wszystkie spełniały swoją rolę prawidłowo. Zdecydowałem się na wspomniany Ceratec. Konsystencja kremowa, coś jakby olej zmieszany z pokruszoną cegłą Póki co zrobiłem nieco ponad 100 km. Pojawiły się pierwsze efekty. Silnik chodzi jeszcze ciszej i bardziej miękko. Zarówno po nocy jak i po nagrzaniu. Jeżeli ktoś z was stosował ten dodatek to proszę zamieścić swoje spostrzeżenia.
Ditomee Opublikowano 3 Czerwca 2018 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Odświeżenie, ktoś coś na ten temat powie .
dekiel 13 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Kupiłem od Dzika wraz olejem i innymi gratami. Wleję , przejeżdżę to podzielę się spostrzeżeniami. ?
Rekomendowane odpowiedzi