Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z biegami. Wszystko nowe a biegi nie chcą wchodzić.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem. :kwasny:

3 miesiące temu wymieniłem kompletne sprzęgło z dwumasem firmy LUKa. Wszystko było ok ale jakiś czas temu pedał sprzęgła zaczął jakby ciężej chodzić ale dałem sobie z tym spokój. A parę dni temu straciłem biegi w czasie jazdy. Tzn po zjechaniu z ronda i wyrzuceniu na luz już nie mogłem wrzucić żadnego biegu. Na zgaszonym aucie biegi wchodziły normalnie.

Wymieniłem najpierw wysprzęglik SASCH, dzień jazdy i to samo tylko już były biegi ale wchodziły z dużym oporem i to po paru podpompowaniach sprzęgła.

Dziś wymieniłem pompkę sprzęgła SASCH tą przy pedale i to samo. Zero zmian. Biegi wchodzą z dużym oporem albo wcale musze podpompować parę razy i czasem, to nic nawet nie pomaga cieżko się wrzuca biegi. Na zgaszonym aucie biegi wchodzą elegancko.

Co to może być POMOCY :cry:

Opublikowano

Wymieniłeś kompletne sprzęgło czyli dwumas tarcza łożysko i docisk? mi to wygląda na niewysprzęglanie skrzyni, skoro biegi chodzą na wyłączonym silniku. Zwalaj skrzynie i trzeba obejrzeć sprzęgło a zwłaszcza docisk.

Opublikowano
  • Autor

Problem rozwiązany. Powodem awarii było łożysko prowadzące na wale czy jakoś tak, takie malutkie. Było już wysypane i jak pracowało, obracało się to biegi nie wchodziły a na zgaszonym nie kręciło się i biegi można było wrzucać bez problemu.