pablo_ua4 Opublikowano 23 Lipca 2013 Opublikowano 23 Lipca 2013 Witam Panowie jak w temacie mam pytanko czy da sie wymienic sam ten rozpylacz bo przytkal sie u mnie i troszke pompka szaleje ?? Jezeli sie da to czy ktos ma nr czesci tego albo cos takiego. Bardzo prosze o pomoc
Gość cwiara Opublikowano 23 Lipca 2013 Opublikowano 23 Lipca 2013 Rozpylacz kupisz jak najbardziej. Jednak sam bez odpowiedniego sprzetu tego nie wymienisz. Jesli sam bedziesz chcial rozkrecic pompowtryskiwacz to na 90% poscinasz kolki ustalajace rozpylacz. Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
pablo_ua4 Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Opublikowano 23 Lipca 2013 ale ja nawet bym nie mial zamiaru tego robic mam takiego mechanika ktory wlasnie wie jak to zrobic ale nie ma nr czesci do tych moich pompek
Gość cwiara Opublikowano 23 Lipca 2013 Opublikowano 23 Lipca 2013 Powiem Ci tak. Ostatnio na szkoleniu Bosch, szkolacy pokazal jak to zrobic na takim fajnym imadelku ktore trzyma pompowtryskiwacz i najwazniejsza rzecz dociska od gory z odpowiednia sila koncowke rozpylacza. Koszt takiego imadelka to ok 12tys, wiec watpie ze Twoj mechanik cos takiego posiada. Sam osobiscie probowalem z ciekawosci rozkrecic taka pompke i tez kolki sie zerwaly. To ze te kolki zerwiesz to jeszcze nie ma tragedii bo z nowym rozpylaczem sa w zestawie te kolki ale problem sie pojawia gdy trzeba z odpowiednia sila dokrecic nakretke z rozpylaczem. Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
pablo_ua4 Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Opublikowano 23 Lipca 2013 no nie wiem wiesz gosc sie podejmuje wymienia takie cos tak ze zj**ie pompke kupi nowa. Mam nr jak by ktos potrzebowal na przyszlosc do motora 1.9TDI AVF - 1 417 010 983 niby 380zł
Gość cwiara Opublikowano 23 Lipca 2013 Opublikowano 23 Lipca 2013 Jasne. Skoro sie podejmuje to chyba wie jak to zrobic. Ja tylko mowie ogolnie jak to wyglada od strony technologii bosch'a. Napisz jeszcze jakie pompki masz bo w avf chyba kilka rodzajow bylo. Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
pablo_ua4 Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Opublikowano 28 Lipca 2013 oj tego to ci nie powiem jeszcze nie bylo rozbierane a to jest tylko jedno jak mi kolega w intercars sprawdzal wiec moze jest to uniwersalne ---------- Post dopisany 28-07-2013 at 23:12 ---------- Poprzedni post napisany 23-07-2013 at 17:58 ---------- Witam Panowie Ponownie jestem po wymianie ten końcówki i po bardzo dobrym wyregolowaniu pompek i powiem wam ze naprawde warto to zrobic teraz wszystkie pokazuja od 0.10 do 0,12 tak ze sa igly poprawilo sie zapalanie autka kolejna rzecz autko nie kopci naprawde polecam taki zabieg mysle wlasnie czy nie wymienic pozostalych 3 bo naprawde warto:slina: jedyny bol jest tylko taki ze trzeba za jednego dac 400zl z kompletem uszczelek ale autko az lepiej idzie
Rekomendowane odpowiedzi