Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

WIFI Problem z prędkością...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnimi czasy zmieniłem łącze na 60 mb/s ...dzisiaj przyszedł nowy Router o standardzie N.

Problem polega na tym, że na nowym netbooku mojej dziewczyny net zapierd*la i w testach pokazuje ok 60 mb/s a w ustawieniach sieci ok 144 mb/s i jest ruchome

natomiast u mnie w testach pokazuje max 25 mb/s a w ustawieniach 54 mb/s i stoi..... w czym tkwi problem z moim komputerem ? Karta sieciowa jest chyba w standardzie N model to Ralink RT3090. Licze na pomoc ... bo może gdzieś musze zmienic ustawienia karty Wifi aby obsłużyła ten tryb N

Opublikowano

kanał??

może masz sąsiada który również korzysta z WI-FI. I KANAŁY się nakładają.

ustaw ręcznie kanał i wypróbuj pozostałe, powinno pomóc

Opublikowano
  • Autor

Ale co ma kanal do tego ? Dwa lapki leza obok siebie jeden pokazuje w ustawieniach sieci 54 mb/s drugi zmiennie ok 144 mb/s ... mysle ze problem tkwi w ustawieniach karty mojego lapka... z tego co czytalem ta karta powinna miec standard wifi N ..

Sent from my GT-S7710 using Tapatalk 2

Opublikowano

Zdziwisz się ale ma. Niekoniecznie w twoim przypadku może pomoc ale spróbować warto

Opublikowano
Witam.

Ostatnimi czasy zmieniłem łącze na 60 mb/s ...dzisiaj przyszedł nowy Router o standardzie N.

Problem polega na tym, że na nowym netbooku mojej dziewczyny net zapierd*la i w testach pokazuje ok 60 mb/s a w ustawieniach sieci ok 144 mb/s i jest ruchome

natomiast u mnie w testach pokazuje max 25 mb/s a w ustawieniach 54 mb/s i stoi..... w czym tkwi problem z moim komputerem ? Karta sieciowa jest chyba w standardzie N model to Ralink RT3090. Licze na pomoc ... bo może gdzieś musze zmienic ustawienia karty Wifi aby obsłużyła ten tryb N

Coś chyba pomieszałeś;)

Jeśli prędkość przyłącza masz 144 Mb/s to masz około 18 MB/s w speedtestach.

Przy prędkości przyłącza 54 Mb/s to daje ~6.75 MB/s.

Kartę możesz mieć w standardzie lite-n, czyli do 150 Mbps(taki chłyt marketingowy u niektórych producentów laptopów). Znalazłem coś takiego: Features of the Ralink RT3090 802.11n 150Mbps Wi-Fi Mini Card i dalej: Up to 150Mbps data rate