Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Mały problem chyba z radiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema

kilka dni temu zamówiłem wzmacniacz axton c109 suba i 2 dni temu kupiłem nowe radio alpine cde 170rr, wczoraj złożyłem wszystko ładnie do kupy i dzisiaj zauważyłem, że do 15vol głośności łądnie wszystko gra a po przekroczeniu 15vol dźwięk się zgłaśnia, ale jakby słabnie, tzn sub gra słabiej i przednie głośniki (podłączone bezpośrednio pod radio) tak samo. radio nowe, sub nowy, wzmak używany ale od forumowicza, który się tym zajmuje.

po odłączeniu wzmaka dzieje się to samo, a jak przestawię fader na tył tak, żeby sam sub grał, też słychać osłabienie. czy to będzie nie sprawne radio?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mnie to wygląda na końcówke mocy radia (oczywiscie jeśli reszta jest podłączona prawidłowo - wzmacniacz i okablowanie)

Próbowałeś podłączyć inne radio? Jeśli masz to podłącz i wykluczysz jedną z przyczyn albo samą przyczyne.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ciekawe ile omów mają głośniki bo jak 2 to lipa i gotuje radio. Mój Alpine do 20 ok a dalej przesterowanie.

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano
  • Autor

sub ma 4ohm, dzisiaj założyłem 16cm na przód i zobaczę czy będzie różnica. bo te stare to były dwa różne :facepalm:

ogólnie to do 25 mogę wykręcić radio i tył gra czysto a stary przód przy 15 nie dawał rady, dlatego ustawiałem przód ciszej, ale to uj a nie granie...

---------- Post dopisany 24-08-2013 at 07:15 ---------- Poprzedni post napisany 23-08-2013 at 22:54 ----------

z przodu są 4ohm, które przestają grać, tzn zaczynają trzeszczeć przy 13-14, jak mam ustawiony fader na 0.

uwalona końcówka mocy tyczyłaby się chyba raczej tylko przodu, bo na wyjście rca nie idzie żadna moc, o ile się nie mylę, a osłabienie słychać tu i tu.

kuźwa, że też nie wziąłem przedłużonej gwarancji, miałbym wymianę na miejscu a tak mogę oddać radio w październiku do serwisu, bo zjadę do polski, a oni będą mieli na to miesiąc czasu :facepalm:

---------- Post dopisany at 08:04 ---------- Poprzedni post napisany at 07:15 ----------

przewertowałem jeszcze raz wszystkie ustawienia i zauważyłem, że przy wyłączonym loudness nie ma problemu, ale jak włączę, to po 15 vol jest spadek mocy. mimo to normalnie robi się głośniej, ale dźwięk jest słabszy.

Opublikowano

Dziwne bo powinien z założenia podbijać do około 10 to jak kontur w naszych starych radiach.

Chociaż jak wysokie mam na 5 a niskie 2 lub 3 to jest najlepiej.

Tam w ustawieniach jest jeszcze ze można ustawić od 80Hz basy i 12.5 wysokie mi tak najlepiej.

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano
  • Autor

bas mam ustawione na 60, wysokie 12.5 właśnie.

w głównych mam bas na 7 mid na 0 i wysokie na 4 ;)

---------- Post dopisany at 10:18 ---------- Poprzedni post napisany at 10:15 ----------

lpf i hpf też na 60 mam ustawione.

Opublikowano

Masz nowsze radio bo u mnie nie ma lpf i mid. Mam je od 7 lat 2 klocki wyskoczyłem ale było warto. Bas od 60 i max wysokie 7 może dusić sprzęt bo głośniki mogą mieć inne pasmo przenoszenia.

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano
  • Autor

ale przy basie 80, 120, 160 jest tak samo.

no ja je kupiłem nowe dwa tygodnie temu.

Opublikowano

Daj jeszcze wysokie na 5

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano
  • Autor

na 5 jest to samo, na 6,7, nie ma znaczenia. dobra, wydaje mi się, że nie ma co drążyć tematu bo do niczego nie dojdziemy, w październiku oddam radio na gwarancje...

dzięki za pomoc ;)

Opublikowano
  • Autor

z taką opcją też się liczyłem.

ogólnie teraz mam ustawienia tak jak pisałem powyżej, ale fader -3 (brak głośników z tyłu), bas 7 mid 0 treble 4 i wyłączony loudness.

jakość dźwięku jest zadowalająca, mocy nie traci, a rozkręciłem narazie radio do 30 vol/35, wyżej mi nie trzeba a i sprzętu mi szkoda.

te ustawienia są finalne przy tym zestawie który mam, więc myślę, że jeśli nic więcej nie będzie się działo z radiem to ominę serwis.

jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc i zainteresowanie tematem ;)