Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kłopot z podświetleniem termometru w liczniku.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Właśnie zamontowałem wyświetlacz temperatury zewnętrznej. Działa, ale wystąpiły 3 niespodzianki.

1. Urządzonko ma 1 wyświetlacz i 10 pinów. Do tego oczywiście klima. Wszystko podłączyłem wg opisów na forum (sygnał z klimy a zasilanie, masę i podświetlenie z kostki radia). Niestey masę zapiąłem na 6 pin wyświetlacza a nie 5, jak pisali koledzy. Na 5 pinie wyświetlacz dosłownie lekko się "tlił"- ledwo co było widać a po minucie wyświetlił +50 czy 70st i inne głupoty

2. Różnica wskazań między nowym wyświetlaczem a climatronikiem wynosi od 0,5st(wiadomo dlaczego) do 1st. Da się z tym żyć.

3. I TU DRAMAT! Świeci jasno jak zęby po wybielaniu, a na serio to bez włączonych świateł natężenie światła wyświetlacza term. jest identyczne jak kilometrów na prędkościomierzu. Wszystko ładnie i gitara, aż zapalę światła. Całe oświetlenie standardowo przygasa a ta cholera mała zaświeca się jaśniej. Ściemnianie działa bez zarzutów i wyświetlacz ściemnia się razem z zegarami, ale i tak zawsze świeci mocniej niż cała reszta. Dodam tylko, że podświetlenie podłączyłem jak wszyscy- 4pin term.=6pin kostki radia. Próbowałem też bez tego połączenia, ale dalej świeci mocniej. Z tym już nie da się zyć! Wieczorem irytuje wściekle jasny czerwony, więc może ktoś ma pomysł co zrobić, żeby to wyglądało jak zegary w :audi: a nie jak transmiter z Allegro :wallbash::facepalm: Może coś spaprałem albo elektryka u mnie w aucie jest zeszpeniana, ale podłączenia pinów sprawdzałem ze 3x i na bank gra, oprócz tej masy...

Z góry dziękuję za pomoc

Opublikowano

A masz diody w posswietleniu?

Opublikowano
  • Autor

Uwaga- będzie siara...:whistling:

Jakie diody?

Jeżeli pytasz o najzwyklejsze w świecie diody, to w podświetleniu nie. Wszystko oryginał. Jedyne diody o jakich wiem, to jedna "straszak" od alarmu a drugi punkt z diodami to wyświatlacz stanu butli od gazowni.

Jeśli chodzi o układ elektryczny, to jedyne ingerencje w jego stan to:

1. Montaż LPG

2. Montaż alarmu

3. Wymiana Bety na Concert+ (tylko przepięcie sztuk, bez dotykania kabelków)

Wsio

---------- Post dopisany 21-08-2013 at 21:38 ---------- Poprzedni post napisany 18-08-2013 at 20:47 ----------

???