Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kontrolki po naprawie ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie i Panie,

miałem ostatnio problem z dymieniem na biało - niebiesko i ubytkiem płynu chłodniczego. Oczywiście wszyscy zgodnym chórem stwierdzili, że to uszczelka pod głowicą. Zawiozłem Asię do mechanika i okazało się, że to faktycznie uszczelka a przy okazji do zrobienia był wałek, rozrusznik i rozrząd. Wszystko wymienione na nowe, nie chcę pisać ile to kosztowało nawet...

Po odbiorze okazało się, że samochód jeszcze kopci na zimnym. Mechanik stwierdził, że w instalacji jeszcze jest płyn i po 200-300 km powinno się uspokoić. Zrobiłem tyle km i dalej jeszcze trochę kopci, ale jest lepiej a płynu nie ubywa...

Wyruszyłem w trasę, kolejne 300 km i zaczęły się cyrki. Kolejno zapaliły się kontrolki od:

1. Od oleju;

2. Miganie kontrolek od świec żarowych;

3. Kontrolka od filtra cząstek stałych;

4. Kontrolka od układu spalinowego (bodajże tak ona się nazywa - taki kształt trochę przypominający silnik).

Pierwsza myśl - wlał zły olej i zapchał filtr, ale nie - olej z normą 507, identyczny jak miałem.

Co się może dziać z moją Asią? Jakieś pomysły? Za tydzień samochód odstawiam do poprawy, ale chciałbym mieć jakieś teorie - co mógł spieprzyć mechanik??

---------- Post dopisany 26-08-2013 at 09:06 ---------- Poprzedni post napisany 19-08-2013 at 11:25 ----------

Okazało się, że to czujnik cząstek stałych w DPF - koszt rzędu 200PLN. Dzięki za wszystkie sugestie. :)