Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

nie pasują sprężyny z katalogu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie, mam taki przypadek, że kupiłem nowe sprężyny na tył do mojego autka Lesjofors 4204242 i po zamontowaniu okazało się, że są za krótkie i autko siedzi i to bardzo. Sprawdzane kilkukrotnie u wielu sprzedawców i niby maja pasować ale faktycznie/ fizycznie są za krótkie. Przymierzaliśmy inny model Lesjofors 4204233, niby wysokość taka sama ale grubość mniejsza o 1mm i obawiam się, że będą za miękkie i znowu usiądzie. Próbował ktoś może wymieniać sprężyny w tym modelu? Jakie powinny przypasować najbardziej, może Kayaba czy jakieś inne?

Według oznaczeń na starej powinno być 8E0 511 115 DB

---------- Post dopisany 04-09-2013 at 14:32 ---------- Poprzedni post napisany 28-08-2013 at 20:28 ----------

zero odpowiedzi? poważnie?! nikt nie wymieniał sprężyn?!

Opublikowano

jesli nie pasują to oddaj i zamów sobie eibachy (najtaniej na motointegrator.pl) :wink:

aha, jeszcze kwestia taka : chciałeś fabryczne czy obniżające ?

Opublikowano
  • Autor

chcę tak jak ma być, czyli wstawić zamienniki, które będą jak najbardziej odpowiadały oryginałom. Biorąc pod uwagę, że to avant, quattro, firmowy hak no i zawsze mam ok 100-150 w bagażniku ale i bez tego siedzi strasznie, są zwyczajnie za krótkie.

Chciałbym aby przynajmniej było jak w oryginale ale ideałem będzie aby przy stałym załadunku 100 kg stał równo.

Opublikowano
  • Autor

nooo, kupiłem Lesjofors 4204242 HD, chyba lepszego w dobrej cenie nie ma. Są za krótkie. Koleś w jednym sklepie stwierdził, że mam dość rzadką wersję wyposażenia, nazwał to pojazdem roboczym w pełni wyposażonym i podejrzewa, że i sprężyny mogą być jakieś twardsze lub grubsze czy coś. Ale ta wersja Lesjofors 4204224 HD czyli heavy duty jest za krótka a Lesjofors 4204233 jest dobra ale ma mniejszy przekrój i będzie prawdopodobnie za miękka.

Pytanie jest czy ktoś ma taką wersję jak ja i wymieniał już to będziemy wiedzieć jaki był rezultat. Oczywiście w serwisie stwierdzili, że tylko oryginały i nawet ich nie ma w polsce, na zamówienie z niemiec, więc chyba naprawdę to jakiś wyjątek... ?