Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Interpretacja komórki w VAG'u

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Proszę o interpretację znaczenia drugiej komórki (Receiver N.OK) grupy 02, bloku pomiarowego 08 w grupie Instruments 17.

Jedyne co rozumiem, to: receiver not ok - odbiór nieprawidłowy - czego nieprawidłowy?

12_wlany_olej_po_pracy.jpg

Jak możecie, wyjaśnicie mi również trzy ostatnie komórki w grupie 03, tj:

clock (dodam, że na pewno nie jest to zegarek na fisie)

duty cycle %

duty cycle %

Ogólnie walczę z "kontrolką OIL MIN". Mam próg w grupie 07 (08 bloki pomiarowe, 17 instruments) o wartości w drugiej komórce wynoszący 54-55mm (podczas postoju - pomiar dynamiczny), a mój odczyt ma 48mm - odczyt w komórce pierwszej. Dodam, że na zimnym silniku po nocy (pomiar statyczny) próg jest 54-55mm, a mój odczyt 55mm.

Powoduje to, że w grupie 07, 08, 17 w komórce trzeciej mam cięgle powtarzającą się ujemną wartość oleju w mm po każdych kolejnych 100km.

---------- Post dopisany 29-09-2013 at 10:26 ---------- Poprzedni post napisany 24-09-2013 at 23:30 ----------

Co oznacza druga komórka (Receiver N.OK) grupy 02, bloku pomiarowego 08 w grupie Instruments 17 ?

Opublikowano
Co oznacza druga komórka (Receiver N.OK) grupy 02, bloku pomiarowego 08 w grupie Instruments 17 ?

Spotkałem się, że wyświetlany był tam obecny stan paliwa w zbiorniku, ale to nie znaczy, że tu będzie tak samo. Wrzuć sobie odpowiednią labelkę z nr Twojego licznika i program będzie wyświetlał Ci więcej informacji ;)

Opublikowano
  • Autor

Oto labelka:

Licznik.jpg

---------- Post dopisany at 20:33 ---------- Poprzedni post napisany at 20:20 ----------

Wrzuciłem mój nr licznika w google i wyskoczył:

8E0 920 900 H.lbl - Labels vag com - Auto - panarti - Chomikuj.pl

po przetłumaczeniu:

Rozpiska.jpg

---------- Post dopisany at 20:35 ---------- Poprzedni post napisany at 20:33 ----------

Wychodzi na to, że jest to "pojemność zbiornika paliwa". Żeby wskazanie się pojawiło to muszę bak zatankować do pełna etyliną ?

Opublikowano

Ściągnij ten plik. Jeżeli masz program zainstalowany na kompie to wejdź tam gdzie on jest. Najczęściej dysk C, program files i tam otwórz plik z nazwą Twojego programu i do folderu labels wklej ten plik ściągnięty z neta. Po wejściu w bloki pomiarowe licznika przy każdym okienku powinny pojawić się dokładniejsze opisy.

Opublikowano
  • Autor

Zrobiłem jak pisałeś. Poszedłem do samochodu żeby sprawdzić. Są opisy tylko po niemiecku. Wolałby po angielsku.

Po_niemiecku_01_02_03.jpg

---------- Post dopisany at 21:54 ---------- Poprzedni post napisany at 21:43 ----------

Ale lepsze to niż nic

W każdym razie mam dodatkowo wyjaśnione

dimmung Kl.58.d

dimmung Kl.58.s

(nie wiem czy to jest związane z olejem ?)

---------- Post dopisany at 22:14 ---------- Poprzedni post napisany at 21:54 ----------

chyba raczej jest to związane z oświetleniem wnętrza

dimmung Klemme 58.d :przyciemnianie terminala 58.d -

58.d: to z kolei: Regelbare Instrumentenbeleuchtung, czyli: Regulowane oświetlenie instrumentów

ciekawe co jest z 58.s.

---------- Post dopisany at 22:23 ---------- Poprzedni post napisany at 22:14 ----------

http://www.volkspage.net/technik/ssp/ssp/SSP_288.PDF

Das Diagnose-Interface für Datenbus J533

sendet die Information über den CAN-Kombi

zum Schalttafeleinsatz J285, damit dort die

CAN-Informationen „Kl. 58s“ und „Kl. 58d“

erzeugt werden können. Diese sind zur

Beleuchtung der Schalter und des Displays

notwendig.

Więc:

dimmung „Kl. 58d“ ---> Displays notwendig ---> wyświetlacz

dimmung „Kl. 58s“ ---> Beleuchtung der Schalter ---> przełączniki do oświetlenia

Opublikowano

Bo ta labelka, którą pobrałeś jest po niemiecku. Niestety nie mam takiej w języku EN poszukaj w sieci może gdzieś będzie ;)