Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem ze zmieniarką - cd error czyszczenie lasera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam;

Na wstępie piszę, iż przeszukałem forum i nie znalazłem takie problemu jak ja mam. Mój problem dotyczy zmieniarki model 8E0 035 111 z audi a4 b6 avant. Mam problem z czytaniem płyt tzn. często nie może załadować płyty i wyskakuje cd error, jak się udała otworzyć muzykę to przeskakuje na ścieżce. Przed wyjęciem zmieniarki próbowałem nagrywać płyty różnych producentów na różnych prędkościach w różnych programach, odtwarzać płyty oryginalne - zawsze taki sam efekt. Poczytałem trochę i myślę iż laser wymaga czyszczenia. Nie chcę używać płyty czyszczącej bo uważam ze to nic nie da, dlatego wyciągnąłem zmieniarkę i chcę to zrobić ręcznie. Moje pytanie brzmi - jak ją rozebrać aby dostać się do lasera - widział może ktoś z was gdzieś jakiś poradnik?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dokładnie tak jak kolega mam ten sam problem tylko z radiem symphony II nie zawsze czyta zawartość płyty lub się zacina płyta. Może ktoś wie jak się czyści laser w symphony II ?...

Opublikowano
Witam;

Na wstępie piszę, iż przeszukałem forum i nie znalazłem takie problemu jak ja mam. Mój problem dotyczy zmieniarki model 8E0 035 111 z audi a4 b6 avant. Mam problem z czytaniem płyt tzn. często nie może załadować płyty i wyskakuje cd error, jak się udała otworzyć muzykę to przeskakuje na ścieżce. Przed wyjęciem zmieniarki próbowałem nagrywać płyty różnych producentów na różnych prędkościach w różnych programach, odtwarzać płyty oryginalne - zawsze taki sam efekt. Poczytałem trochę i myślę iż laser wymaga czyszczenia. Nie chcę używać płyty czyszczącej bo uważam ze to nic nie da, dlatego wyciągnąłem zmieniarkę i chcę to zrobić ręcznie. Moje pytanie brzmi - jak ją rozebrać aby dostać się do lasera - widział może ktoś z was gdzieś jakiś poradnik?

Wystarczy zdjac góre obudowy i juz widac laser.

Opublikowano

A jak dostać się do lasera w takim radiu:

065adfcc1ae04125m.jpg

Opublikowano
20131014_140121.jpg wystarczy te 2srubki/zaznaczone na czerwono/ odkrecic i pokrywe sciagnac....:wink:
Opublikowano

Ok dzięki za pomoc...