Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Od czego ta wtyczka???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , proszę o informację od czego jest ta wtyczka co na zdjęciu. wychodzą z niej 2 kable biały i szary idą w stronę kabiny tunelem środkowym ...ale gdzie? niestety jest poprzegryzana w kilku miejscach. znajduje się w połowie wysokości silnika z prawej strony (patrząc od przodu) w jego tylnej części.

czy od niej mógł wyskoczyć check engine??

I gdzie idą te kabelki do kabiny bo prawdopodobnie będę musiał je wpiąć od początku do końca nowe.

Aha , wag się mi nie łączy:/ ze sterownikiem silnika, łączy się tylko z zegarami , climatronikiem i immo. reszta brak połączenia.

Czy ten biały i szary jest od vag.

rk1q.jpg

Opublikowano
  • Autor

oki postaram sie odczytać :) , mam jakis "polski VAG" , a4 b7 z 2007 roku jak podłączyłem to wszystko było ok więc i tu chyba powinna coś odczytać. .

Opublikowano
  • Autor

Zapytam głupio jaką wersje czego ??

Kabelka używam z programem vag com 409 wersja kabelka to jakiś polski vag 2,5

co do auta to wersja multitronic avant, choć nie wiem czy to jakaś różnica.

To młodsze b7 było tez z silnikiem 2,0 td tyle ze mocniejszym.

tam normalnie się połączyło ze sterownikiem itp.

---------- Post dopisany 02-10-2013 at 18:45 ---------- Poprzedni post napisany 30-09-2013 at 18:40 ----------

hej udało mi sie zrobić zdjęcia aby coś było widać, niestety na kablu nic więcej nie ma żadnej opaski z numerkiem.

wlq.JPG

ale to nie koniec :(:(:(:(:(:(

niestety dzisiaj oprócz check engine zapaliła mi się kontrolka świec żarowych i miga.

Miga już od momentu przekręcenia kluczyka i tak pozostaje, sprawdziłem światła stopu ale wszystko działa ok.

Czy w serwisie podepną mi jakoś kompa żeby sprawdzić co się dzieje?? czy jest możliwość ze ten mój vag łączy się z nowszym audi a z moim może się nie połączyć?? Czy to złudne nadzieje?? Proszę o pilna pomoc bo jestem załamany.

---------- Post dopisany at 18:48 ---------- Poprzedni post napisany at 18:45 ----------

PS, kontrolka świec zaczęła migać na włączonym silniku jak ruszałem ze świateł, silnik nagrzany.

Zero jakichkolwiek oznak, moc jest obroty do maksa się kręcą , nie dymi, wszystko ok.

---------- Post dopisany at 19:12 ---------- Poprzedni post napisany at 18:48 ----------

lub plis podeślij ktoś schemat elektryczny, opisany.

Opublikowano

wtyka jest od czujnika temperatury spalin

Na tej twojej fotce widac ze przewod masz przeciety i tu tkwi problem :wink:

rk1q.jpg

Opublikowano
  • Autor

Właśnie to znalazłem na znanym portalu aukcyjnym :P

Ale i tak dzięki , a reszta dolegliwości ?? Jak myślisz?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

no tylko problem z tym kompem dlaczego się nie łączy, chętnie pojadę do aso ale boje się ze mnie skasują za to ze podłączy i powie ze się nie może połączyć i należy się 200zł. jak to ch* jeszcze coś zeżarło to chciałbym zaoszczędzić 200 ale i chciałbym wiedzieć czy nie szukam na marne bo to ten vag mój jest do bani, tylko dlaczego łączy się z innym b7 a z moim nie?

---------- Post dopisany at 21:02 ---------- Poprzedni post napisany at 19:50 ----------

a jeszcze coś mi się przypomniało :)

przed zapaleniem kontrolki włączyło się prawdopodobnie wypalanie dpf ( obroty nie schodzą poniżej 1500 - automat) , jak to nie prawda proszę poprawić i to coś innego zrobiło trik z obrotami, minęło ok 20 min od początku i zapaliła się ta świeca(spiralka) , czy w b7 jest kontrolka DPF?? która np poinformuje mnie jak będzie z nim coś nie tak ? na fisie dodam że nic nie ma.

---------- Post dopisany 12-10-2013 at 21:43 ---------- Poprzedni post napisany 02-10-2013 at 21:02 ----------

Witam, kabelek naprawiony, błędy oba zniknęły same.

Dpf już nie pokazuje przepełnienia.

Można zamknąć:)