Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż podgrzewanych lusterek B8 2010 r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam Audi A4 B8 2010 niestety mój egzemplarz nie posiada podgrzewanych lusterek . Chciałbym zapytać czy ktoś może spotkał się z takim problemem i montował podgrzewane lustra do tego modelu proszę o poradę w tym temacie .

Opublikowano

Podpinam się pod temat, u mnie również niema grzanych lusterek i problem w tym że próbuje zrobić kodowanie ale coś mi nie wychodzi. Czytałem sporo na forum i przeglądałem wasze skriny ze sterownika 42 i u mnie długie kodowanie wygląda inaczej jak w waszych samochodach .Dodam że przewody do lusterek są doprowadzone i jest na nich 8v,poniżej wklejam skrin jak to wygląda:

vcds_42.jpg

Opublikowano

Grzane lusterka obsluguje MCE 09 sprawdz tam...

Opublikowano

Możliwe że w MCE ale ja nie wiem gdzie tego szukać i co tam zmienić jeżeli wiesz kolego darecy jak to zrobić proszę o pomoc.Wcześniej wrclaguna pisal że w 42,52 i tam też kombinowałem ale umnie w podpowiedziach nie wyświetla się" Bit 0 Heated mirrors Not installed"

Opublikowano
Wcześniej wrclaguna pisal że w 42,52 i tam też kombinowałem ale umnie w podpowiedziach nie wyświetla się" Bit 0 Heated mirrors Not installed"

Masz stary VCDS i brak podpowiedzi .

Odznaczasz w binary pierwsza od prawej na 0

Opublikowano

Dziękuje wrclaguna :decayed: działa na razie podłączyłem żarówkę bo nie mam wkładów.Świeci to znaczy mryga tak jak by impulsowo nawet bez włączania tylnej szyby. czy tak ma być czy nie ? położenie pokrętła od lusterek tez niema znaczenia w blokach pomiarowych jest info że lusterka zainstalowane .parę sekund świeciło teraz mryga co jakiś czas.

Opublikowano
Grzane lusterka obsluguje MCE 09 sprawdz tam...

:co:

Ja robiłem to ponad 2,5 roku temu... Pamietam tylko ze trzeba zmienić w kontrolerach drzwi funkcje grzania manualne... To znaczy wpisać wartości w polu hektodecymalnym.

Grześ popieprzyło mi sie z siedzeniami jak szybko odpowiadałem... Masz rękę na pulsie hehe.