Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dławienie, szarpanie, brak reakcji na pedał gazu - proszę luknąć na loga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, jako że już wklejałem logi samochodu i zawsze wychodziło że jest ok to już nie będę wklejał na nowo ich. Ostatnio po raz pierwszy udało mi się na postoju trafić w moment gdy silnik podczas przegazowania zaczyna szarpać, kopcić, dławić się i nie reaguje na gaz. Zalogowałem 013 i proszę jeśli ktoś się domyśli co jest grane to niech napisze co się dzieje bo już mi ręce opadają. Log wyglądał tak:

Log (0 - 013)

-wprowadziłem silnik stopniowo na obroty rzędu 3800obr

-w logi widać, że w 6.90s zaczyna się silnik dławić

- momentalnie puszczam gaz i silnik pracuje szarpiąc, kopcąc do 26sek.

- od tego momentu pracuje równomiernie i reaguje na wciśnięcie gazu.

W czasie jazdy to samo mam na 1 oraz 2 gdy w czasie jazdy wcisnę gaz do dechy. Czy to nie wygląda na pompę lub sterowanie nią?

---------- Post dopisany at 15:52 ---------- Poprzedni post napisany at 15:50 ----------

W aucie mam teraz 216 ale na AFNowskich wrtryskach to samo było oraz na serii z 1z też. Program pisany. Pompa z AFN. Komp AHU.

Opublikowano

nastawnik do czyszczenia

Opublikowano
  • Autor

Czyli nie będzie to wina jak mi ostatnio mówili sprężyn na zaworach które niby są już dojechane i nie domykają zaworów? Ile teraz kosztuje czyszczenie nastawnika? Cena oczywiście orientacyjna bo każdy rejon inne ma stawki, a może ktoś na forum czyści i jest z okolic Krakowa.

---------- Post dopisany at 21:40 ---------- Poprzedni post napisany at 21:35 ----------

I co mnie martwi to spalanie bo ostatnio wyszło mi na trasie 9.5l na spokojnie :/

Opublikowano

sprężyny zaworowe:) oczywiście tam też może być problem ale to co widać w logu 013 wskazuje na nastawnik lub zatarty tłok pompy ale to od razu będzie widać po zdjęciu nastawnika, jeszcze sprężyny w pompie niech spec oceni czy któraś nie pękła

ja czyszczę za 120zł, nowe uszczelki niech da spec, a jeszcze lepiej i nowe sprężynki

problem w układzie wtryskowym zniknie spalanie wróci na normalny poziom