Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

montaż silniczka w xenonie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie, mam pewien problem, zakupiłem gołego xenona do a4 b5 pełen lift, zamontowałem tam wszystko tylko mam problem z silniczkiem. Chciałbym wiedzieć czy ta zielona część silniczka zaznaczona na czerwono musi wejść w tą białą część zaznaczoną na czerwono przy lampie? Jeśli tak to nie wiem za chiny jak to zrobić, niby sam silniczek włożyć i przekręcić da się bez problemu ale wtedy nie wchodzi ten zielony łepek w to białe miejsce w lampie. Czy jesli nie wskoczy ten łepek w to białe to wszystko bedzie ok? Czy musi tam się znaleźć? Po co w ogóle jest ten silniczek?

2lk7091.jpg

2wpql45.jpg

Opublikowano

tak musi wejść z ten biały uchwyt.

regulacją skręcasz tak żeby odbłyśnik był jak najbliżej obudowy. wtedy bez problemu wkładasz główkę silniczka w uchwyt i dopiero zapinasz go w mocowaniu przekręcając.

Opublikowano
  • Autor

Poradziłem sobie ale zrobilem to troche inaczej, otworzyłem silniczek i wykreciłem tą zieloną cześć do końca i wtedy bez problemu weszło. Tylko teraz nie wiem czy ten silniczek sam sie wyreguluje skoro sam wysunąłem na full tą zieloną czesc z tym łebkiem? Bo pewnie ten silniczek jest odpowiedzialny za samopoziomowanie (moj domysł)? I skoro lewy bedzie max skrecony a prawy max rozkrecony to ciekawe czy samoistnie to się wyreguluje?

Opublikowano
Poradziłem sobie ale zrobilem to troche inaczej, otworzyłem silniczek i wykreciłem tą zieloną cześć do końca i wtedy bez problemu weszło. Tylko teraz nie wiem czy ten silniczek sam sie wyreguluje skoro sam wysunąłem na full tą zieloną czesc z tym łebkiem? Bo pewnie ten silniczek jest odpowiedzialny za samopoziomowanie (moj domysł)? I skoro lewy bedzie max skrecony a prawy max rozkrecony to ciekawe czy samoistnie to się wyreguluje?

je4sli dobrze go poskładałes to bedzie działać. ale bedziesz musiał z poziomu vaga ustawić wysokośc swiateł.

Opublikowano
  • Autor

No na 100% jest dobrze, ma ktoś gdzieś manuala jak to ustawić vagiem (vag posaidam).

Opublikowano

tu masz w temacie:

http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/montaz-samopoziomowania-audi-a4-fotostory-kompletna-instrukcja-260282/

pamietaj ze po adaptacji, trzeba ręcznie ustawić wysokość świecenia

Opublikowano
  • Autor
Procedura kodowania:

[Wybór]

[55-Zasięg xenonów] (xenon range)

Kodowanie sterownika - funkcja 07

wpisujemy odpowiednie dla naszego auta

00001 - A3 Frontantrieb

00002 - A3/S3 Allradantrieb

00003 - A4 Limousine/Avant Frontantrieb (ośka)

00004 - A4/S4 Limousine/Avant Allradantrieb (quattro)

00005 - A6 Limousine/Avant Frontantrieb

00006 - A6 Limousine/Avant Allradantrieb

00007 - A8 Frontantrieb

00008 - A8/S8 Allradantrieb

po wprowadzeniu zatwierdzamy [do it]

I to wszystko.

Następnie trzeba przeprowadzić procedurę adaptacji xenonów.

Opisana poniżej procedura sama w sobie nie ustawia świateł! Powoduje ona jedynie zatrzymanie się elektrycznych nastawników ustalających wysokość świateł w pozycji "wyśrodkowanej", w której powinno się przeprowadzić ręczną regulację reflektora za pomocą śrub znajdujących się w jego obudowie.

Procedura powinna być wykonana do samego końca, w przeciwnym wypadku w pamięci sterownika może pojawić się błąd "Reflektory nie zostały wyregulowane". Aby go wykasować należy przeprowadzić całą procedurę regulacji reflektora.

Przed przystąpieniem do regulacji świateł muszą być spełnione następujące warunki:

• Pojazd musi stać na równym podłożu

• Hamulec ręczny musi być zwolniony

• Zapłon musi być włączony

• Światła wyłączone

• Sterownik w pamięci nie może posiadać żadnych błędów

Procedurę przeprowadzamy w następujący sposób:

[Wybór]

[55-Zasięg xenonów] (xenon range)

[Nastawy podst. - 04]

Grupa "001"

[idź!]

Zaczekaj około 20 sekund. W tym czasie silniczki ustalające wysokość światła zatrzymają się w pozycji odpowiedniej do ręcznej regulacji reflektora.

Włącz światła i ustaw je śrubami w reflektorze zgodnie z zaleceniami producenta.

Teraz przejdź do grupy "002". W tym momencie sterownik zapamięta położenie nastawników jako położenie bazowe.

[Gotowe, powrót]

rozumię że obowiązuje mnie tylko część pogrubiona? Procedurę kodowania omijam?

Opublikowano

tak. tylko adaptacja.