Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Myjka ciśneniowa i prawidłowe mycie auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Stoję przed kupnem myjki ciśnieniowej, po oględzinach i wstepnym rozeznaniu tematu wybrałem nastepujące modele:

MYJKA CIŚNIENIOWA LAVOR STM 160 270EWBAR 2500W (3616845411) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

MYJKA CIŚNIENIOWA LAVOR S. INDUKCYJNY 160BAR 2500W (3602071448) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Myjka ciśnieniowa Karcher K 5.610 T250 + GRATISY (3632823629) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

KARCHER Myjka K 5.610 + FILTR + SZCZOTKA + GRATIS (3632612992) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Myjki bedę używał głównie do mycia samochodu, no i teraz wasze propozycje co polecacie, czy warto dołożyć do tego silnika indukcyjnego(co to daje) no i w dalszej kolejnosci czy warto dołożyć do tego firmowego Karchera?? 1200 zł to jest już mój ostateczny próg jaki jestem w stanie wydać. No i teraz w przypadku KArchera czym sie różni lanca od pianownicy? Tanszy model ma lance a droższy pianowinicę.

No i teraz ostatnie zagadnienia, które mnie ciekawią, to jak własciwie prawidłowo myć auto taką myjką no i czym myć jakimś srodkiem do mycia, aktywną pianą czy jak? Czy tej dołącanej szczotki można swobodnie użyć na nasiesioną pianę żeby usunąć mocniejsze zabrudzenia i żeby nie powstały rysy? Procedura na myjni jak zauwazyłem wygląda tak:

1. Spłukanie auta samą wodą pod ćisnieniem

2. Utworzenie piany na całym samochodzie

3. Mycie szczotką w bardzo zabrudzonych miejscach

4. Płukanie piany i osuszanie.

Z góry dziekuję za wyjaśnienia i porady.

Opublikowano

Czy kupisz myjkę za 500zł czy za 1200zł czy za 2000zł to bezdotykowo umyją tak samo. Przy takim myciu najważniejsza jest pianownica i piana jakiej użyjesz. Jeśli chcesz używać myjki tylko do opłukania z piasku itd, później ręczne mycie i znowu płukanie myjką to taka za 500zł spokojnie wystarczy.

Opublikowano

Im wieksze cisnienie robocze tym lepiej. Zadna z karcherow nie ma pianownicy (ta jedna ma pseudo pianownice) zeby mialo sens i dzialalo trzeba kupic pianownice typu PA:

PROFESJONALNA PA PIANOWNICA DO KARCHER K2 K5 K6 K7 (3635183865) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Absolutnie, nie uzywasz szczotki z zestawu, dobrej rekawicy welnianej.

Prawidlowy schemat to opianowanie aktywna piana suchego auta, plukanie pod wysokim cisnieniem i prawidlowe mycie na dwa wiadra.

Opublikowano
  • Autor

1. Czyli mam rozumieć że pianownica od Lavora jest tym bardziej do kitu... A co myślicie o tej myjce Lavora i czy warto inwestować w ten silnik indukcyjny??

2. Do czego w takim razie służy "lanca"

3. Możesz rozwinąć stwierdzenie mycie na 2 wiadra? Jakich srodkow do mycia i aktywnej piany polecacie? Dlaczego lepiej jest na suche auto od razu aktywną pianę bo to troche wbrew logice brzmi:P

4 Gdzie taką rękawice wełnianą dostanę, co dokłądnie polecasz ?

---------- Post dopisany at 13:58 ---------- Poprzedni post napisany at 13:58 ----------

Nikt nie ma Lavora ??