Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zepsute radio Concert 2 - dziwne objawy (najpierw trzaski przy CD a teraz ERROR)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie akcja jest taka, mam B7 z 2005r z radiem Concert 2 (1 DIN) które przestało działać.

Jakiś rok temu zauważyłem, że słuchając muzyki z CD z głośników wydobywały się trzaski (mniej więcej co sekundę), działo się to na każdej płycie jaką wrzucałem.

Ostatnio przestało w ogóle czytać płyty i wywala ERROR. Raz słychać charakterystyczny dźwięk jakby próbował czytać płytę a innym razem nie.

W piątek o dziwo załapał, włączył się pierwszy kawałek i było słychać te same trzaski co wcześniej - zmieniłem piosenkę, znowu wywaliło ERROR i od tamtej pory nie działa.

Płytę wkładałem i wyciągałem z 50 razy z nadzieją, że ruszy, ale bez efektów.

Macie jakieś pomysły?

Opublikowano
  • Autor

Jakie kroki w obu przypadkach?

Jak brudny to wyjęcie radia, rozebranie i czyszczenie?

A jeżeli jest wypalony to wymienia się sam laser czy całe radio?

To popularna awaria (i objawy) w tym odtwarzaczu?

Opublikowano

ad1 tak

ad2 nie sam laser

ad3 niekoniecznie radio z czasem się zabrudza

Opublikowano
  • Autor

Ok, zacznę od czyszczenia.

Gdzie powinienem szukać kodu do radia? Jest gdzieś jakaś wklejka z numerem? Książki serwisowej nie mam.

Kiedy radio upomni się o kod? Wystarczy, że zdejmę klemę czy ma jakieś podtrzymanie i będzie wołał o kod dopiero po odpięciu kostki?

Opublikowano

ja odpinałem kostki na 15 min i nie wolalo o żaden kod podłączyłem i hulalo normalnie:wink:

Opublikowano

różnie to bywa jedno radio pyta inne nie.

Opublikowano
  • Autor

A jest możliwość samodzielnego odczytania kodu jak radio jeszcze o niego nie woła?

Jeżeli nie to gdzie może być ten kod?

Myślicie, że wyjęcie radia, dostanie się do lasera i czyszczenie na podpiętym radiu to bardzo głupi pomysł? :decayed:

Opublikowano
A jest możliwość samodzielnego odczytania kodu jak radio jeszcze o niego nie woła?

Myślicie, że wyjęcie radia, dostanie się do lasera i czyszczenie na podpiętym radiu to bardzo głupi pomysł? :decayed:

Mozesz spróbowac wymontować sam napęd nie odłaczajac radia,nastepnie rozebrać i przeczyscic laser.

Opublikowano

Nie ma takiej możliwośći aby wydobyć kod z radia np vagiem. Kod jest w książce od radia nigdzie indziej. Co do czyszczenia na podpiętym radiu to bardzo głupi pomysł jeśli spadnie ci odrobina np: izopropanolu do wnętrza radia i masz zwore bo niczym innym nie wolno czyścić lasera to może się to źle skończyć nawet spaleniem radia, to samo tyczy się demontażu napędu na podpiętym radiu :facepalm: wpadająca śrubka do wnętrza radia i już jest katastrofa nie koniecznie musi sie tak stać ale ja bym się tak nie bawił

Opublikowano
  • Autor

f*ck :kwasny:

A w ASO mi nie wydobędą kodu jakoś z systemu? W Focusie miałem ten sam problem i w ASO załatwili to od ręki.

Opublikowano

W jednym zrobią w innym nie w jednym za free w drugim kasują ktoś tu na forum kilka dni temu pisał że zarządali 150 zł za kod. Radio masz ori w aucie tzn od samego początku od wyjazdu z fabryki ?

Opublikowano
  • Autor

Tego to nawet najstarsi górale nie wiedzą :wink:

Opublikowano

no to jeśli radio nie jest ori w aucie to mogą robić problemy że radio jest niewiadomego pochodzenia też juz takie żeczy słyszałem

Opublikowano
  • Autor

Gdzie mogę dostać laser to niego?