Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Oświetlenie drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zamierzam zmienić w swojej audi plastiki na tylnych słupkach na takie z lampkami (jeszcze nie wiem gdzie je kupić:) ). Chce je podłączyć pod lampkę z przodu a kable puszczę w podsufitce. Czy można się podpiąć do tej lampki? Do tego będę podłączał podświetlenie w drzwiach (czerwone lampki na dole) i kolejne pytanie: czy podświetlenie w drzwiach też mogę podłączyć pod tą lampkę z przodu? Mam nadzieję że napisałem w miarę dobrze o co mi chodzi :) Pozdro

Opublikowano

mozesz to podlaczyc najprosciej pod miesjce zarowki ..tam jest to co trzyma zarowke i to jest plus i minus z tego wychodzisz po suficie do tego co potrzebujesz;) najprostrza wersja:)

Opublikowano
  • Autor

a czy jeśli podłączę te dwie lampki z tylu i cztery lampki w każdym boczku jedna to nie będzie za dużo podłączone w jednym miejscu? dojdzie 6 odbiorników do jednego źródła. Czy jeśli to wszystko podłączę pod tą lampkę to czy jak zgaszę tą lampkę to w boczkach i z tyłu też nie będę miał prądu?

---------- Post dopisany 19-11-2013 at 11:43 ---------- Poprzedni post napisany 18-11-2013 at 20:54 ----------

Ok. Wiem już że są tam trzy kable i już wiem pod które się podpiąć (masa i jeden w którym po czasie prąd znika), bynajmniej mam nadzieję że tak będzie git.

Teraz pytanie: czy jak podepnę to wszystko o czym wspomniałem na początku to czy nic się nie stanie? to znaczy czy nie zrobię jakiegoś zwarcia abo "przesilenia" (nie wiem jak to nazwać). Nie wiem czy cztery lampki w drzwiach i dwie w słupkach z tyłu to nie za dużo żeby się podpiąć pod tą lampkę w suficie?

Opublikowano

Kolego nogi i drzwi wpinasz w kostki przy nogach pasażera/kierowcy od razu ciągnij kable pod oświetlenie nóg.

http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-b5-montaz-podswietlenia-nog-otwarciu-drzwi-50214/

Przecież nie potrzebne ci świcące się drzwi gdy są zamknięte

A tylne słupki w lampkę sufitową i masz podzielone już "zapotrzebowanie na prąd"

---------- Post dopisany at 13:41 ---------- Poprzedni post napisany at 13:41 ----------

P.S. Gdyby ktoś Ci zaoferował takowe jasne słupki to daj znać bo ja szukam :P

Opublikowano
  • Autor

no właśnie też szukam tych słupków i nie spodziewałem się że będzie tak ciężko...

Opublikowano

Jest szary prawy i dwa jasne ale cena kosmos

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

osłony na tylne słupki z lampkami już zamontowane a lampki podłączone. Wygląda super, a przy okazji zamontowałem też roletę na tylną szybę (uniwersalna 100cm) która też się świetnie prezentuje. lampki w drzwiach na razie odpuszczam. poczekam do wiosny. Dzięki za odpowiedzi.

Pozdro.

Opublikowano

Jak podłączałeś słupki tzn w które kable konkretnie??

Opublikowano
  • Autor

Kupiłem tylne słupki razem z lampkami i od razu miałem kostki do lampek z której każda miała po 10 cm przewodu. Ten przewód składa się z trzech kabli tak jak w lampce przedniej. Od lampki z przodu puściłem kabel 3x1mm w prawym słupku, później dołem w progu i pod tylną kanapą rozdwoiłem na obie strony. Próbówką sprawdziłem masę stały plus i trzeci kabel w którym jest prąd po otwarciu drzwi i 15 sekund po ich zamknięciu. Tylne kostki podłączyłem patrząc na włączniki w lampce. Efekt warty całego zachodu! Ciężko było znaleźć te osłony ale warto było. Aha i przy zakładaniu ich osiwiałem :slina: Bardzo trzeba uważać żeby ich nie połamać.

DSC_0247.jpg

Opublikowano

No mi właśnie chodzi o to by chodziło tak jak lampka podsufitki. Masa wiadomo stały plus też się znajdzie w miarę łatwo jedynie to ten sygnał z lampki ale nie wiem czy nie łatwiej będzie poszukać w pompce z centralnego

Opublikowano
  • Autor

ja poszedłem na łatwiznę i puściłem kable z przedniej lampki. Przy otwarciu którychkolwiek drzwi zapalają mi się wszystkie lampki.

Opublikowano

No tak ale tu trzeba rozroznic bo ja mam oswietlenie nog i pali sie tylko jak otworze drzwi. Jak zamkne to gasnie ale nie gasnie sufit. Tak samo po uzbrojeniu/rozbrojeniu alarmu lampka sufitowa siemswieci a nogi nie

Opublikowano
  • Autor

ja nie mam oświetlenia nóg u siebie a planuję je zamontować na wiosnę i kabli będę szukał gdzieś pod bezpiecznikami w tych wiązkach. Jak puścisz kable z przedniej lampki to powinno być tak jak u mnie że tył świeci się identycznie jak przód.