Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

uślizg ciągu, obroty wzrastają silnik nie ciągnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam , dzis po odbiorze samochodu z serwisu po operacji chemicznego czyszczenia DPFu zauwazylem ze podczas przyspieszania obroty wzrastaja ale auto nie ciagnie. podczas dodawania gazu np z 4 biegu na 2tys obrotow obroty szybko rosna do 3,5 tys przykladowo czy do 4tys ale silnik przy tym nie ciagnie. Jeszcze wystepuje dziwne uslizgi na obrotomierzu a uczucie jest takie jakby kola podczas jazdy krecily sie w miejscu. w czym moze byc problem?przpustnica?przeplywomierz powietrza? prosze o pomoc, pozdrawiam

Opublikowano

Sprzęgło

Opublikowano
  • Autor
Sprzęgło

skad ta pewnosc? przy ruszaniu nie czuje aby lapało u gory itp dziala bez zarzutow

Opublikowano

No jak się ślizga co co innego ...przecież jak obroty wzrastają a auto nie jedzie to masz tylko jedna cześć miedzy silnikiem a skrzynia która pośredniczy miedzy nimi ...

Opublikowano
  • Autor
No jak się ślizga co co innego ...przecież jak obroty wzrastają a auto nie jedzie to masz tylko jedna cześć miedzy silnikiem a skrzynia która pośredniczy miedzy nimi ...

ile na takim sprzegle ujade?mam dluga trase przed soba..;/

Opublikowano

A ty myślisz ze tu wróżbici są i szklane kule? Tak samo to ze to sprzęgło wynika tylko z twojego opisu i to pasuje a jak jest naprawdę to jak rozbierzesz to na 100% potwierdzisz ...

Opublikowano

Ja na slizgajacym sprzegle jeździłem pół roku. Nie wiem w jakim stanie jest twoje, bo jak masz mocno styrana tarcze , to pewnie w jakiejś ekstremalnej sytuacji może się to wszystko rozleciec w piz*...

Wysłane z mojego HTC One za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
  • Autor

Ja na slizgajacym sprzegle jeździłem pół roku. Nie wiem w jakim stanie jest twoje, bo jak masz mocno styrana tarcze , to pewnie w jakiejś ekstremalnej sytuacji może się to wszystko rozleciec w piz*...

a objawy miales podobne kolego?nie no ono w ogole nie lapie jeszcze u gory no chyba ze faktycznie jest styrane

Opublikowano

Takie objawy jak opisujesz są najbardziej typowe dla slizgajacego sprzęgła, 4,5 bieg od 2 tys pedal obroty wzrastają a auto nie ciągnie.

Ja bym pojezdzil ze 2 tyg,bo czasem bywa ze przypali się trochę i wraca do normy.

Temperatura otoczenia też ma znaczenie, jak jest chłodno będzie bardziej slizgac.

Opublikowano
  • Autor
Takie objawy jak opisujesz są najbardziej typowe dla slizgajacego sprzęgła, 4,5 bieg od 2 tys pedal obroty wzrastają a auto nie ciągnie.

Ja bym pojezdzil ze 2 tyg,bo czasem bywa ze przypali się trochę i wraca do normy.

Temperatura otoczenia też ma znaczenie, jak jest chłodno będzie bardziej slizgac.

wiesz co powiem Ci ze zrobilem dzis trase specjalnie aby auto sprawdzic 250km i ustapilo.nic sie nie dzialo.wiec narazie nie wyglada to zle. dzieki za pomoc:)