Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Włokno węglowe na dekorach, własna robota :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, przedstawiam Wam efekty mojej pracy nad dekorami od sedana b5. Fotki przed ostatecznym szlifowaniem wyrównującym i lakierowaniem lak. bezbarwnym. Daje rade? :decayed:

20131214_215756.jpg

20131214_215923.jpg

20131215_173302.jpg

20131215_173312.jpg

20131215_173336.jpg

Opublikowano

Troche dopracowac i jest piknie.

Nie chcesz zrobic do b6??:wink:

Opublikowano
  • Autor

Pw :)

Opublikowano

widze że ktoś mnie ubiegł bo też już mam graty do tego modu:decayed: jakiej gramatury użyłeś?

Opublikowano
  • Autor

280g, zycze powodzenia :)

Nie zniechecaj sie tylko zbyt szybko :D

Opublikowano

koledzy podeslijcie gdzie mozna takie gadzety do tego modu kupic?

Opublikowano
  • Autor

Uwaga, info dla wszystkich zainteresowanych tematem w zwiazku ze duża ilościa wiadomości w mojej skrzynce.

Nie chce nikogo zniechecac do takiego modu ale:

1. temat włókna węglowego nie jest w cale taki prosty jakby sie moglo wydawać. Ja osobiście spędziłem 3 miesiące na zbieraniu informacji odnośnie nakładania tego też włókna, 4 razy zrywałem je z dekorów ponieważ efekty były gorzej niż kiepskie.

2. To nie jest folia 3M. Jeśli macie zamiar robić to pierwszy raz liczcie się z kosztami.

3. Nikt Wam nie poda jasnych informacji odnośnie procesów jakie należy kolejno wykonywać, ponieważ informacje te są cenne i nikt nie chce ich ujawniać.

4. Ja od siebie zdradze że żywice epoksydową z utwardzaczem należy mieszać w sotosunku 100:55. Odchylenie wagowe nawet o 1 stopien w skali skutkuje rozrzedzeniem się mieszanki i efektem budyniu na dekorach.

5. Należy uważać z doborem żywicy epoksydowej, niektóre wykazują niską tolerancję temperaturową która może doporowadzić do samozaplonu nawet w temperaturze +70 st C ( lato :) )

6. Po zakończeniu czynności okładania włóknem, element należy oddać do lakiernika który zaimpregnuje listwe lakierem ( tutaj uwaga ) - byle mietek tego nie zrobi, potrzebny jest specjalny lakier który nie będzie reagował z żywicą, a cena jest spoora.

dziękuję za uwage :kox:

Opublikowano

podaj nick goscia od ktorego kupiłes albo link

Opublikowano
  • Autor

Niestety było to dawno ( 3 mies. temu ) i nie mam go już w ewidencji :thumbdown:

Opublikowano

Troszkę do poprawy i będzie ładnie :decayed:

BTW mój brat się takimi rzeczami zajmuje amatorsko, już trochę doświadczenia ma w tym, jakby było jakieś zainteresowanie można by pomyśleć o produkcji :decayed:

Opublikowano

ładnie ładnie :decayed: