Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[b6 bfb] traci moc na lpg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

chce zrobic

Opublikowano

To jaki sens jest dobierać teraz podzespoły LPG ?

Opublikowano

Hej

Tak czytam te posty o dobrych i złych gratach do gazu to może mi podpowiecie czy gazownik mi dobre graty dobrał:

Reduktor acr 01 chyba taki

stag 4plus

wtryski Hana gold??

Z góry dzięki

---------- Post dopisany at 23:17 ---------- Poprzedni post napisany at 23:16 ----------

aaa mam taki sam motor czyli BFB

Opublikowano

Jak silnik w serii to graty OK , graty to połowa sukcesu , druga połowa to poprawny montaż i poprawne strojenie :wink:

Opublikowano
  • Autor

chce dobrac graty pod ok 190 wiec sie pytam. jak daja rade pod 190-200km to daja tez pod 163

Opublikowano

Nie do końca , jak zamontujesz wtryskiwacze zbyt wydajne to pojawi się problem z przylewaniem na wolnych obrotach . Do serii założyłbym Hana gold/ barracuda , a pod 200 KM niestety musi być Hana niebieska/ Napoleon. Elektronikę masz w wersji ECO gdzie brak dodatkowych korekt , reduktor jak założysz np. Ac czerwonego żeby mieć z zapasem pod program - może być , ale jak przyjdzie zejść z ciśnieniem bo zamontujesz zbyt wydajne wtryskiwacze to Ac R01 nie lubi zbyt niskiego i będzie przylewać , szarpać itd.

Ja to widzę tak Ac r01 czerwony/Romano , Barracuda - po programie sprawdzić co wyjdzie i albo system wystroić na wyższym ciśnieniu , albo wymienić wtryskiwacze na wydajniejsze.

Opublikowano
  • Autor

ok. tak zrobie. masz kogos kto mi to ustawi?

Opublikowano

Ja Ci to ustawię :wink:

Opublikowano
  • Autor

ok. dam znac jak zamontuje te graty. gdzie w kme silwer turbo przykreca sie czujnik temperatury cieczy?

Opublikowano

Odkręcasz śrubkę która trzyma kolanka wodne i w jej miejsce wkręcasz czujnik , można też wywiercić otwór i nagwintować , ale gwarancji wtedy brak .

Najlepiej cyknij foty z pod maski i prześlij mi na PW , może tam jest więcej do poprawki np. nawierty kolektora?

Opublikowano
  • Autor

zalozylem wtryski czerwone ac, kme silver turbo zrobilem adaptacje na postaju i wychodzi blad za slabych wtryskow i auto chodzi tak do 4 tys obrotow i puchnie. jak mozemy sie umowic na strojenie? jestem z bytomia wiec mam blisko

Opublikowano

Zadzwoń jutro po południu , coś pomyślę , mam teraz dwa auta do skończenia , może gdzieś Cię wcisnę .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

byłem u Jurka na strojeniu. polecam wszystkim co maja problemy z lpg. auto chodzi super.

Opublikowano

Nie ma sprawy , polecam się na przyszłość :wink: Pamiętaj że to jest zrobione żebyś mógł na razie jeździć .

Ogarnij jeszcze sprawy o których rozmawialiśmy to będzie jeździł jak na PB.