Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Problem z AIRBAG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczne od poczatku.Po kilku zapaleniach sie kontrolki airbag i jej gaszeniu VAGiem - w przeciagu moze pol roku , nic nie wskazywalo na ze trzy dni temu kiedy znowu zapalila sie ta kontrolka nie bede jej mogl zgasic.Po podlaczeniu laptopa do auta , zaznaczeniu -include airbag i probie skasowania bledu , nagle pojawila sie informacja ze kontroler airbaga nie odpowiada. Znowu proba i znowu to samo.Nie wiem co z tym fantem zrobic na dodatek mieszkam w Szkocji a tu trudno o jakiegos dobrego fachowca.Prosze o pomoc. :mysli:

Opublikowano

Przede wszystkim zasilanie. Na sensor od poduchy wcięło 12V dlatego nie możesz go zdiagnozować. Miernik w rękę i patrzysz pin 5 kostce od sensora poduchy (+) po stacyjce, pin 6 (-)

Opublikowano
  • Autor

Dziekuje bardzo , dzis nie mialem czasu poniewaz dlugo pracowalem.Ale jutro mam wolne i napewno sprawdze. :hi:[br]Dopisany: 13 Sierpień 2008, 01:34 _________________________________________________Czy moglbys mi powiedziec gdzie znajduje sie ten sensor,poniewaz dzis zabralem sie do pracy i nic nie udalo mi sie ustalic.Z gory dzieki.

Opublikowano

sensor znajduje sie pod konsola srodkowa

Opublikowano
  • Autor

Dziekuje bardzo. :notworthy:[br]Dopisany: 14 Sierpień 2008, 01:46 _________________________________________________Zmierzylem i jesli jest to ta zolta dluga kostka a piny zaczynajac od malej jedyneczki 5 i 6 to napiecie jest.Mimo to kontrolki nie moge zgasic.Prosilbym o nastepne wskazowki.Dziekuje.

Opublikowano

Czyli jest zasilanie... musisz sprawdzić przejście pomiędzy pinem 7 w gnieździe diagnostycznym i pinem 9 w kostce do poduchy. Jak jest przejście to obawiam się że sterownik poduchy zdechł... Chyba że masz zamontowane nieoryginalne radio i tu może tkwić problem z diagnozą.

Opublikowano
  • Autor

Na poczatek bardzo dziekuje za pomoc i poswiecony czas.Na vagtech.jun.pl juz sie zarejestrowalem.Nie sadze zeby to moglo byc z winy radia,jednak na pewno nie znam sie tak jak Ty na tym temacie.Przejscie napewno sprawdze w sobote ze wzgledu na to ze bede mial w ten dzien chwile wolnego czasu.A ha jeszcze jedno pytanie - moze troche glupie ale czy fabryczne radio jest w jakis sposob podlaczone lub ma zwiazek z odczytami z tego kontrolera. :good::hi:

Opublikowano

Chodzi o to że czasami niefabryczne radio zakłóca komunikację z różnymi sterownikami w aucie. Skoro masz ori z fabryki to po temacie. Jeżeli linia "k" jest oki to można wyciągnąć sensor i spróbować podłączyć go "na stole" i sprawdzać czy jest komunikacja. Jeżeli w takim wypadku nie ma to w 100% padł sterownik od poduszek. A jeżeli okaże się że jest, to wina leży gdzieś w kabelkach. A tak na koniec czy masz 2 czy 4 poduchy?

Opublikowano
  • Autor

Mam 4 poduszki