Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AAH] Pisk z tylnego zawieszenia QUATTRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

od kilku dni gdy jade po nierownosciach (nawet delikatnych) lub nacisne na klape bagaznika z tylnego zawieszenia dobiega pisk. na forum o zblizonej tematyce preczytalem ze w quattro to dosc czeste zjawisko i ze to wina gum wachacza gornego. czy ktos sie z tym spotkal i moze ta informacje potwierdzic lub podac inny powod tego irytujacego popiskiwania?

na wszelki wypadek czy moglby ktos sprawdzic w ASO lub IC ceny nastepujacych czesci zawieszenia tylnego do audi a4 b5 sedan 2.8 v6 quattro rok prod 1995:

element gumowo-metalowy nr. wg ETKA 8D0 505 185 A (4szt. w zestawie)

element gumowo-metalowy nr. wg ETKA 8A0 505 172 B (2szt. w zestawie)

Opublikowano

heh też tak mam piszczy skrzypi .... w zasadzie słychać tylko na małych nierównościach przy wolnej jeździe potem juz rzadko .... próbowałem smarować smarem, oliwą do maszyn na jakiś czas pomaga potem znów wraca..... WD-40 nie pomaga, przestaje skrzypieć w deszcz .... heh i teraz sie tak zastanawiam że ostatnio nie skrzypi tzn że może już nie będzie u mnie skrzypiało przez 15tyś km i narazie spokój i luzów niema. cena nie jest wysoka nie pamietam dokładnie miałem wymieniać ale chłopaki z warsztatu powiedzieli tak " jak skrzypi znaczy że niema luzów czyli jest dobrze" .... tylko ze to wkurza :wallbash:

:hi:

Opublikowano

Przerabiałem temat miesiąc temu. Skrzypiało nawet jak dotykałem bagażnika. Pomagało na chwile wd.

Do wymiany poszło 6 tulejek górnych wahaczy. Koszt Aso Lellek 360 PLN za komplet. Problem ustąpił zaraz po wymianie.

Opublikowano

ale tulejek czy samych wachaczy ??? co za tulejki :mysli: nie oglądałem tego dokładnie wahacz to wachacz :embarrassed: