Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spory problem z zakodowaniem centralnego zamka ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy mam wielki problem jakiś czas temu odłączyłem akumulator i rozkodował się centralny zamek , próbowałem zakodowac vagiem ale nie da rady,sposób na dwa kluczyki tez nic nie daje ,byłem już u 2 elektryków i nie da rady , każdy sposób kodowania nic nie daje jeden i drugi pilot nie działa, wiec jeden z tych elektryków poradził zebym wymienił moduł komfortu , dziwne jest to ze ze w module komforu nie wyświetlają się żadne błędy , raz się tylko wyświetlił słaby sygnał pilota, baterie są nowe ok , pilot na vagu raguje ale nie da rady zakodowac pomocy :( wymieniac odrazu moduł czy isc jakimś innym tropem ??

Opublikowano

centralny ręcznie działa jak przekręcisz w drzwiach

próbowałeś usunąć piloty z mk i od nowa je dopisać

masz możliwość pożyczyć od kogoś kluczyk i jego spróbować dopisać na vagu ( tylko częstotliwość sprawdzić trzeba)

Opublikowano
  • Autor

robiłem

ręcznie w drzwiach działa, piloty usuwałem i dopisywałem na nowy i nic :( elektryk miał pare kluczy róznych i próbował wszytskich sposobów :(

---------- Post dopisany 06-02-2014 at 20:46 ---------- Poprzedni post napisany 03-02-2014 at 20:10 ----------

przyszedł kolejny kluczyk wraz z nowym modułem komfortu i znowu nic jest to samo , kluczyki sie zapisują reagują w vagu, ale za nic w świecie auto nie chce się otwierac z pilota ani zamykac co teraz ?? ;/

Opublikowano

robiłeś coś przy elektryce przed tym jak przestał działać?

Opublikowano
  • Autor

Tak odblokowalem pełny fis + zmiana manetki ,a do tego trzeba było odlaczyc akumulator i wtedy wszystko sie zaczeło ,centralny rozkodował sie na amen.

Opublikowano

wejdź sobie w moduł komfortu blok pomiarowy 015 i sprawdź drugie i trzecie pole i tak wyłącz zapłon wartość w drugim powinna się zmienić z włączone na wyłączone, następnie wyciągnij kluczyk ze stacyjki i wartość w trzecim polu powinna się zmienić z włączonej na wyłączoną , w pierwszym polu ma być nap. akumulatora.

Opublikowano
  • Autor

ok sprawdze

---------- Post dopisany at 15:23 ---------- Poprzedni post napisany at 14:49 ----------

zrobiłem tak jak mówisz i wartości w 2 polu zmienia się na off ale w trzecim juz sie nic nie dzieje jak wyjmę kluczyk dalej pokazuje : actived ??

Opublikowano

i tu masz przyczynę mk widzi caly czas kluczyk w stacyjce i teraz tak , albo podłączyłeś (z mostkowałeś) stały + z tym który ginie w czasie gdy wyjmujesz kluczyk, podczas montażu manetki lub przy radiu (ale nie piszesz że tam coś robiłeś) lub coś z kostką stacyjki. Zdejmij osłonę kierownicy i sprawdź sobie kontrolką w wiązce idącej od stacyjki to ten cienki przewód czerwony. Na wyjętym kluczyku nie powinno być tam napięcia pojawia się dopiero gdy przekręcasz kluczyk na 1 i 2 . Mam nadzieje że zrozumiale to napisałem.

Opublikowano
  • Autor

Hmm radio wsumie nawet wyjmowalem,a co do reszty to muszę zobaczyć , ale to napewno dobry trop bo już nie miałem pomysłów , dzieki wielkie

---------- Post dopisany 10-02-2014 at 16:13 ---------- Poprzedni post napisany 08-02-2014 at 20:36 ----------

Wielkie podziękowania dla zbyszek7791 , dałeś mi dobry trop jak się okazało ktoś coś kiedyś grzebał w kablach od radia i wygrzebałem jakiś stały + podłączony do instalacji ... wywaliłem ten kabel i wszytsko działa :)