Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przesterowany sub w systemie BOSE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;)

Mój fabryczny wzmacniacz BOSE o numerach 8E5 035 223 niestety ma uszkodzony jeden kanał, mianowicie prawy przód. W okolicy żadnych dobrych elektroników nie ma, a ten który podjął się naprawy nie podołał ;)

Kupiłem okazyjnie wzmacniacz również BOSE, ale o numerach 8D0 035 225A. Wzmacniacz ten również ma 25 pinową wtyczkę, ale pochodzi z B5. Wcześniej sprawdziłem oczywiście wszystkie piny, dla porównania:

B5

pinoutdiagrampsd7ju.jpg

B6

amp.JPG

Jedynym kablem, który się nie zgadza jest masa, dlatego z pinu 11 powędrowała na 24.

Wzmacniacz działa poprawnie, ale jest problem z SUBem. Jest on wyraźnie przesterowany, znacznie głośniejszy od innych kanałów. Nawet zmniejszenie w opcjach radia Bass na -6 nic nie pomaga. Na poprzednim wzmacniaczu z B6 sub grał poprawnie.

Czy ktoś miał podobny problem? Może jakieś "ukryte" ustawienia wzmacniacza?

Jeśli nic nie poradzimy wzmacniacze pójdą do elektronika i może uda się z dwóch zrobić jednego poprawnie działającego ;)

Opublikowano

Nie prościej było kupić właściwy wzmacniacz ?

Przyczyn może być wiele zaczynając od tego że w b5 był inny sub głośnik a kończąc na tym że ten wzmacniacz co kupiłeś ma uszkodzony kanał sub.

Wielu ludzi eksperymentuje właśnie z tym kanałem licząc że będą lepsi od "Salomona".

Opublikowano
  • Autor

Może i prościej, tyle że za ten wzmacniacz z B5 zapłaciłem 30zł. Pieniądz niewielki, więc czemu miałem nie spróbować ;)

No to, że głośniki się różnią to wiem.. Sam wzmacniacz jeśli chodzi o budowę wiele się nie różni, ale dzwięk ze wzmacniacza B5 jest dużom dużo gorszy w porównaniu do B6.

Trudno, pójdą oba do elektronika i może uda się coś z tego zrobić ;)