Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Silnik BDG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey wszystkim,jestem nowy wiec prosze o wyrozumialosc :wink:a mianowicie prosze o informacje uzytkownikow silnika bdg,jakie mieli problemy spostrzezenia doswiadczenia z uzytkowania tego silnika,z gory dzieki i pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja jestem bardzo zadowolony. Mocy ma wystarczająco. Ze skrzynią 6 bieg super na trasy. Jeździlem też 1.9tdi i 1.8t - w jednym super spalanie ale mało mocy a w drugim moc ok ale spalanie kosmos. Mi 2.5 163 pali średnio jeżdżąc po warszawie na krótkich odcinkach 8l. W trasie przy 90-100km/h spalanie 5,5l (sprawdzone tankując do pełna). Awarii żadnych nie miałem wymieniałem jedynie eksploatacyjne rzeczy oleje, filtry, aku, teraz ostatnio rozrząd i tyle. Zero problemów. Znajomi od 1.9 i 1.8 mieli więcej problemów pomimo mniejszych przebiegów ;) Teraz planuje podnieść trochę moc programem, ciekawe ile wyjdzie ;)

Opublikowano

jestem swiezo po sprzedazy a4 bdg z przebiegiem prawie 300tys i moge powiedziec,ze dzieki poprzedniemu wlascicielowi ominely mnie bolączki tego silnika czyli problemy z pompą VP44 tzn. narywaniem biegu jałowego.Przez prawie trzy lata eksploatacji wymienilem turbo na regenerowane (1600zł)oraz wahacz ,a tak poza tym to zadnych powaznych problemow nie mialem.Moj po chipie w Dynosofcie mial ok 195KM i 400Nm,a rozpedzal sie spod swiateł jak muł(przez swoja wage i skrzynie 6) dopiero na autostradzie szedł jak" burza"do 240KM/H.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam mam pytanie posiadam ten silnik BDG z ręczną skrzynią w mojej a4 b7 z 2005r. Czy u kolegów występuje przy zmianie biegów na wyższy, gdzieś około 2500 Obr/min, że obroty nie spadają przez jakąś chwile nawet jest tendencja minimalnie podwyższy i dopiero opadają? Natomiast jak zmienię wcześniej bieg czyli nie dopuszczę do 2500 to jest dobrze obroty spadają tak jak powinny. Nie mam u kogo sprawdzić czy tak ten silnik ma. Pierwszy raz z takim czymś się spotkałem a parę diesli miałem.