Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wskaźnik paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie drodzy forumowicze ! Mam mały problem ze wskaźnikiem paliwa a mianowicie po zatankowaniu auta wskaźnik podnosi sie i jak opada w miare wyjeżdżenia paliwa do połowy to zapala sie rezerwa . Zauważyłem tez ze gdy wsiadam do auta i np trzasne drzwiami to wskazówka sie porusza w strone full i spada w tej samej chwili . Problem jest o tyle głupi ze nawet dwa razy w miesiacu tankuje moje wozidełko juz od trzech miesięcy i gdy by to była wina pływaka jak juz przeczytałem przekopując forum to wskaźnik by sie uregulował po tylu tankowaniach.. jest to bardzo irytujące . Teraz moje pytanie brzmi czy jest to wina licznika ? moze jakis przepalony zwój? lub cos w liczniku ? czy szukać przyczyny w plywaku? nie wiem czy temat odpowiednio umieściłem ale dzis odkopałem haslo do forum i nie mogłem sie połapać :D jeżeli zle to prosze Admin przenieś ;) ..a jeżeli chodzi o temat to panowie i panie prosze pomóżcie ;)

Opublikowano

Znany temat o ile masz licznik z białymi plecami, zdejmij osłonę z lewej strony tam do bezpieczników i luknij głębiej , będzie widać tył licznika i jak jest biały ten plastik to znaczy się ze licznik masz JAEGER i zaczyna w nim padać procesor a to są pierwsze objawy. Po pół roku zaczną się pojawiać inne głupoty aż któregoś dnia nie odpali. Mowa jest tylko o liczniku JAEGER w VDO nic takiego się nie dzieje. Podepnij vag-a i przetestuj wskaźniki, może tylko cewka traci obwód, jak coś to mam taile.

Opublikowano
  • Autor

hmm sciągałem juz licznik i zapomniałem jakiej on jest produkcji ;/.. ale okej jutro ponowie czynnosc

---------- Post dopisany at 23:31 ---------- Poprzedni post napisany at 23:30 ----------

ale tak tył jest biały przypominam sobie

Opublikowano

Jak jest biały to zostaje wymian procesora na nowy, programowanie i immo lub szukać licznika VDO i problem już nie wróci.

Opublikowano
  • Autor

orientujesz sie ile mogłaby wynieść taka operacja ? wymiany procesora?

Opublikowano

Ja z 2 lata temu nie miałem możliwości i czasu żeby vdo znaleść i naprawiałem. Fakt dałem za wszystko tj. czysty nowy procek, programowanie go, wylut starego i wlutowanie nowego, testy i gwarancja na 14dni to koszt był 270zł ale od tamtej pory autem jeździ nowy klient i zachwala bo audi jest zaczarowane jak on mówi bo nie chce mu się popsuć.