Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zwiększenie prześwitu w S LINE 1BV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moje pytanie w sumie nietypowe....Czy jest jakiś prosty sposób aby zwiększyć prześwit? Chodzi mi o zawieszenie 1BV w s-linie gdyż zamierzam takiego nabyć jednak chciałbym go choć trochę podnieść ze względu na nasze polskie drogi....W standardzie auto ma koła 18stki z oponami 245/18/40 (większe felgi mnie nie interesują) Wiem że większość uzna ten pomysł za dziwny ale jednak rozważam coś takiego. A tak apropo mógłby mi ktoś sprecyzować czy zawieszenie w wersji sport 1BE jest tak samo obniżone jak 1bv??(-20???)Są różne informacje w sieci. Jedni mówią że oba mają -20 tylko różnią się twardością inni że 1BV siedzi niżej tj -30.

Opublikowano
  • Autor

teraz jezdze b7 w zawieszeniu standardowym na 17stkach a przymierzam sie kupic b8 w s-line a tam jest 1BV. Widze ze masz takie auto i może napiszesz o odczuciach jazdy na polskich drogach?

Chodzi mi o krawężniki i garby na jezdniach i tym podobne....

Opublikowano

w s-linie przeważnie masz 1be czyli 20 mm w dół i trochę twardziej (choć niby nie ma być twardo) - ja osobiście użytkuje 1be w sedanie b8 i powiem szczerze - drugi raz szukałbym zwykłego zawieszenia albo inwestował w jakis pro kit bo z komfortem bynajmniej na szczecinskich drogach to nie ma nic wspólnego - wszystko tłucze, czuć każdą dziurę.. no ale jak wyjedziesz w trase bo to wtedy bajka.

Opublikowano
w s-linie przeważnie masz 1be czyli 20 mm w dół i trochę twardziej (choć niby nie ma być twardo) - ja osobiście użytkuje 1be w sedanie b8 i powiem szczerze - drugi raz szukałbym zwykłego zawieszenia albo inwestował w jakis pro kit bo z komfortem bynajmniej na szczecinskich drogach to nie ma nic wspólnego - wszystko tłucze, czuć każdą dziurę.. no ale jak wyjedziesz w trase bo to wtedy bajka.

Aż taaak źle jest ?

Opublikowano

ja też mam 1be w Avancie i jest masakrycznie nie komfortowo :) myślałem nad zmianą samych amortyzatorów ...

Opublikowano
  • Autor

Po rozkodowaniu wyposażenia w S- linie do którego się przymierzam jest zawieszenie 1BV. I raczej oryginalny S-line powinien mieć taki zawias. 1 be z tego co wiem występuje w wersji SPORT.