Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Jakie miękknie sprężyny na polskie drogi ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie. Ostatnio wrocilem do domu z wakacji i stwierdzam ze w moim rejonie tzn lubelszczyznie sa najgorsze drogi w Polsce.

Jezdzi sie jak po kartoflisku :wallbash: :wallbash: :wallbash::thumbdown: :thumbdown: :sick3: :sick3: :sick3:

i teraz moje pytanie jakie spreżyny założyć zeby bylo jak najbardziej miekko i zeby zawieszenie zwlaszcza przednie nie dostawalo tak w d...???

Wydaje mi sie ze jak sprezyny beda bardziej miekkie to wtedy wiecej tych dziur one przejma a zawiecha bedzie troche mniej obciazona. Dobrze rozumuje? :mysli: :mysli:

Jakiej firmy szukac jaka jest cena mniej wiecej za taki komplet chodzi mi o wszystkie kola???

Koles od ktorego kupowalem Audi cos mowil ze sa to niebieskie sportowe sprezyny i chyba rzeczywiscie tak jest. Czy mozna bedzie zastapic je zwyklymi miekkimi czy bedzie trzeba tez wymienic amorki???

pozdr

Opublikowano

no mnie męczy dokładnie to samo:) twardzo jak sie jedzie każda najmniejsza dziurka jest wyczuwalna.... więc również dołączam się do pytania...

Opublikowano

Jak masz obniżone auto ,to wystarczy załozyc seryjne sprężyny :)

A jak masz już takie to nie ma innych i pozostaje zmiana samochodu np. na amerykański :)

Opublikowano

a jakie sprężyny były dawane seryjnie? i czy od razu trzeba wymieniać amorki? i jak rozpoznacz czy mam ori czy nie

Opublikowano

A nie widać czy masz obniżone zawieszenie,jaki kolor sprężyn masz teraz :mysli:

Opublikowano
  • Autor

a czy sprezyny niebieskie obnizaja auto czy nie???

wg mnie nie jest obnizone ale na 100% nie jestem pewien.

z drugiej strony medalu sprezyny juz mam troche zjechane bo dupsko mi siedzi sporo nizej od przodu zrobie foki jakies dzis i wrzuce jak to u mnie wyglada.

i jakie sprezyny sa seryjne czarne?

np takie???

http://moto.allegro.pl/item411674374_sprezyny_audi_a4_a6_passat_b5_b6_przod_rewelacj.html

Opublikowano

Jeśli są niebieskie to na pewno są obniżające :) zapewne też amorki masz spotrowe :)

Orginały są czarne :good:

Opublikowano

Nie mogę się z tym zgodzić gdyż dzisiaj kupiłem standardowe sprężyny firmy jamex koloru niebieskiego. Pozdrawiam :decayed:

Dla przykładu: http://www.allegro.pl/item409986681_sprezyna_sprezyny_audi_a4_kombi_95_01_tyl.html

(standard suspension springs) :naughty:

Opublikowano

a ja mam czarne sprężyny (albo bardzo ciemno niebieskie:) bo może od brudu wygladaja jak czarne) z zielonym i czerwonym paskiem, czyli co to oznacza?

Opublikowano

Nie mogę się z tym zgodzić gdyż dzisiaj kupiłem standardowe sprężyny firmy jamex koloru niebieskiego. Pozdrawiam :decayed:

Dla przykładu: http://www.allegro.pl/item409986681_sprezyna_sprezyny_audi_a4_kombi_95_01_tyl.html

(standard suspension springs) :naughty:

Kolego ale rozmawiamy o orginalnych sprężynach Audi a nie innych producentów :)

a ja mam czarne sprężyny (albo bardzo ciemno niebieskie:) bo może od brudu wygladaja jak czarne) z zielonym i czerwonym paskiem, czyli co to oznacza?

A paseczki to oznaczenie fabryczne :) jaki model i jaka twardosć.W bagażniku masz wklejkę z kodami :)

Wklej ja na forum i zapewne dowiesz sie jakie maja być od kolegów klubowiczów :)