Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Głośniki Nokia - nie gra tył

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . potrzebuję zdjęcia głośników tylnych nokia ( tych w polce ) od d*py strony tzn od bagażnika bo nie gra u mnie tył i wygląda na to , że czegoś brakuje . Głośniki są niby podłączone ale nie grają i wisi przy głośniku jakaś kostka 8 pin ( ale to chyba nie od głośników )

Prosiłbym kogoś komu tył gra o zdjęcie z bagażnika jak te glośniki powinny wygladac . z góry dzieki

Opublikowano

Jeżeli mnie nikt nie wyprzedzi to wieczorem wrzuce tu zdjęcia

Opublikowano

A może nie masz ori subwoofer'a ?

Opublikowano

Miałem zrobić Ci zdjęcia tych głośników w bagażniku ale u mnie lewy głośnik jest zabudowany wzmacniaczem(aktywny tył) a na drugim też właściwie nic nie widać bo jest zabudowany plastikiem i żadne kabelki nie są dostępne dla aparatu , a nie chce mi się ich wyciągać .

Zmieniałeś może radio na niefabryczne?

Opublikowano
  • Autor

Nie Świstak . Przeszło mi to przez myśl ale pod tapicerką goła blacha brak suba :)

reizen radio oryginał chorus i właśnie chyba nie ma tych wzmacniaczy o których mowa tylko pytanie po co komu one się przydały ... Na allegro nigdzie nie ma ich do kupienia . Nawet głośników nie ma tych :)

Opublikowano

A może potrzebujesz wzmacniacza od aktywnego tyłu... ( Radio Ori masz?).

Opublikowano

A zobacz ile kabli wychodzi Ci od tej brązowej kostki : 01_kable_2013-03-10 14.13.53 | Flickr - Photo Sharing! .

Może ty nie masz aktywnego tyłu dlatego brak wzmacniacza , wgl dobrzeby było jakbyś zrobił fotkę kabli to wtedy będzie można ocenić czy coś nie było majstrowane przy instalacji

Opublikowano
  • Autor

Tak mam ori no i chyba wzmaka brakuje . reizen jak się nie myle 8 kabli wychodzi w bagażniku

Opublikowano

wzmacniacz jest przykręcony do lewego głośnika taka aluminiowa puszka sprawdź czy ją masz. Z twojej wypowiedzi wynika że ktś tam dłubał oryginalnie w audi nie było nieaktywnego tyłu do brązowej kostki powinny wchodzić tylko 4 przewody pod przednie pasywne głośniki tył natomiast jest aktywny i zasilany z mini iso wyjście liniowe na wzmacniacz

---------- Post dopisany at 15:31 ---------- Poprzedni post napisany at 15:25 ----------

DSC00759.jpg

DSC00760.jpg

Opublikowano
  • Autor

Tom może źle napisałem że 8 kabli po prostu kostka 8 pinów i 8 kabelków w niej z lewej strony wzmaka nie ma jest sam głośnik bez tego wzmaka który powinien być . Po prostu widac 2 kabelki zwykle ze sa podlaczone do glosnika i ida w półkę Natomiast z prawej strony z połki wychodzi wtyczka do głośnika z + i - ale tylko wtyczka . wzmaka na głośniku nie ma ...

chyba rozsądniej będzie kupić jakiś zestaw w półkę do 300zł i tyle . bo drzwi raczej przerabiać nie będę żeby tam głośniki upychać a tych seryjnych pewnie nie będzie się opłacało brać drugich . co myślicie ?

Opublikowano

do tylnych głośników dolicz adaptery , wzmacniacz lub ewentualnie zmiana radia bo ori radio ma wyście tylko na 2 pasywne głośniki, a nie na 4.

Opublikowano
  • Autor

wiem o tym , że ma 2 . adaptery tzn ?

albo bym te oryginałki wskrzesił albo kombinował bym na tyłzestaw wrzucic + wzmak bo mam do chorusa przejsciowe zeby wzmaka podlaczyc ale to juz calosc wtedy by z 500zł wyszła ...