Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błędy 01247 , 16486 , 16518

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie po wykasowaniu dwa pierwsze błędy 01247, 16486 wracają a trzeci 16518 tylko przy pracy na gazie :kwasny:

faa.jpg

Jak wyeliminować usterki aby błędy nie wracały ? Wiem ze na 16486 może pomóc czyszczenie przepływomierza lecz nie wiem jak z 01247 oraz 16518...

Opublikowano

sprawdz oprnosc na zaworku par paliwa i zy dochodzi napiecie i zrób logi na PB z bloku 2 7 2 13 .

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Ponawiam prośbę jak usunąć usterki aby owe błędy już nie wywalały?

Opublikowano

16518 to chyba padnięta grzałka na sondzie lambda- zapal silnik, przejedź się zagrzej do 90"C i skasuj błąd

jak zniknie to wyjdź z ECU i jeszcze raz wejdź i sprawdź czy są jakieś

błędy. Jak nie tzn. że grzałka na sondzie jest uszkodzona na 100%

01247 to zaworek odpowietrzenia zbiornika paliwa, jest na filtrze paliwa, może kostka i piny nie stykają ale

raczej jest na zwarciu bo daję do masy styk.

Opublikowano
  • Autor

Napięcie na zaworku odpowietrzeniu par paliwa jest na ssaniu 7.60V bez ssania 7.52V a na przepływce nie ma napięcia ;/

Opublikowano

No to dostań się do skrzynki komputera silnika i wymień tezpiecznik bo powinieneś znalesć tak jednego chyba 15A mały. Jak miałem racę to wisisz mi browca.

Opublikowano
  • Autor

Nawet nie wiedziałem że tam są bezpieczniki :shock3: za parę chwil pójdę i zobaczę co i jak ;)

---------- Post dopisany 26-04-2014 at 21:35 ---------- Poprzedni post napisany 22-04-2014 at 19:08 ----------

No i pupa przy kompie nie ma żadnych bezpieczników... dziś leciałem cała wiązkę i nic nie znalazłem :(

Opublikowano

A pokusiłeś się żeby odpiać kostki od kompa i te za ECU co się łączą z wiązką z pod deski? Może tam coś jest zawilgocone i styki pokryte śniedzią?

Opublikowano
  • Autor

Niestety tak wysuniętych na przód działań nie podejmowałem uznałem że jest to zbyteczne bo wydaje mi się że ECU jest bezpośrednio połączony z przepływomierzem oraz zaworem N80... Leciałem po wiązce i szukałem takich kolorów jak przy N80 i przepływce lecz przy wtyczkach od koma owcych kolorów nie było , bo chciałem sprawdzić czy jest przejście na kablach....

Opublikowano

To jak Tyś sprawdził przejście multimetrem przewodów jak piny w kostkach ECU są chermetyczne tak jak w kostkach na silniku czy przepływomierzu?

Opublikowano
  • Autor

Kaputurek sie sciaga i sie patrzy tak samo przy ecu ;)