Skocz do zawartości
IGNOROWANY

światła, MIJANIA I DROGOWE jednocześnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

chodzi mi o to że po chce mieć drogowe i mijania jednoczenia tak jak w lampach boscha miałem valeo wyminiłem na soczewke z s4 wszytko pasuje tylko że tak jak na starych valeo jak i na nowych soczewkach nie świeca jednocześnie wiem że można zamienić kabel z wtyczką pod stacyjką tylko w mojej audi jest inna niż ta co na forum z opisaną przeróbką wiec kto mi powie jak to jest w modelu po małym lifcie rocznik 1998 ? jak sie do tego zabrać

---------- Post dopisany 03-03-2014 at 11:42 ---------- Poprzedni post napisany 24-02-2014 at 22:06 ----------

temat jak najbardziej akutalny zwracam sie do znawców elektyryków czy da sie to rozwiązać czy trzeba robić instalcje ?

Opublikowano

lampy masz polift czy przedlift? bo ja rozumiem że z s4 czyli przedlift dzielony tyle ze z soczewką?

Opublikowano

zdejmujesz kierownicę i w przełączniku należy przepiąć jeden kabelek żółty( cały żółty) kabelek przepiąć w wolne miejsce poniżej podwójnego białego zobaczysz kostkę od razu będziesz wiedział co i jak.

Opublikowano

dzięki koledzy miałem lampy valeo przed lift a zminiłem na soczewke z s4 no sprawdze zdejme kierownice i zobacze a czy bez rozwalenia wtczyczki sie obejdzie czy trzeba lutować ?

---------- Post dopisany at 17:23 ---------- Poprzedni post napisany at 17:21 ----------

dzielone z soczewką s4 gniazda pasują do valeo bezproblemowo

---------- Post dopisany at 17:25 ---------- Poprzedni post napisany at 17:23 ----------

czyli ta kostka co jest pod przełąnikiem co ja widać jak sie zdejemie osłone nie ruszac jej tylko ściągać kierownucei przy przełaćzniku przemieniać dobrze zrozumiałem ?

Opublikowano
dzięki koledzy miałem lampy valeo przed lift a zminiłem na soczewke z s4 no sprawdze zdejme kierownice i zobacze a czy bez rozwalenia wtczyczki sie obejdzie czy trzeba lutować ?

---------- Post dopisany at 17:23 ---------- Poprzedni post napisany at 17:21 ----------

dzielone z soczewką s4 gniazda pasują do valeo bezproblemowo

---------- Post dopisany at 17:25 ---------- Poprzedni post napisany at 17:23 ----------

czyli ta kostka co jest pod przełąnikiem co ja widać jak sie zdejemie osłone nie ruszac jej tylko ściągać kierownucei przy przełaćzniku przemieniać dobrze zrozumiałem ?

a po co chcesz rozwalać wtyczkę musisz tylko przełożyć pin.

tak chodzi o wtyczkę do pająka. można do niej dochodzić rozbierając kolumnę ale zdejmując kierownicę, taśmę i pająka łatwiej bo będziesz miał bezproblemowe dojście

Opublikowano

a te piny to da sie tak bezproblemowo przełożyć bo z tego co widziałęm to siedzą mocno wiec lepiej było przeciąc kablel i zalutować odpwiednio pod dany kablel bo wątpie czy one sie przełażą

Opublikowano

do czego chcesz lutować jak tam pusty pin jest. dlatego trzeba go przełożyć. odbezpieczasz i przekładasz. wyjmak przydatny, ale bez niego tez da radę.

Opublikowano

Wtyczka kolego sie rozpozina z tego co pamietam. I tam bez problemu idzie.