Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prośba o wycenę - zawiesznie gwint FK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Miesiąc temu stałem się szczęśliwym posiadaczem Audi A4 B6 AVF 2004r. Udało mi się kupić auto w super stanie i jestem z niego bardzo zadowolony. Okazało się jednak, że stało ono na sportowym zawieszeniu gwintowanym FK Automotive - jak każdy wie daje to fajny obniżony wygląd i rewelacyjne właściwości jezdne - lecz tylko po równych drogach (auto naprawdę trzymało się drogi jak "diabeł" :) ). Niestety w miejscowości w której żyję jak i w okolicach jest wiele dróg o bardzo kiepskiej jakości i po prostu nie dało się tak jeździć. Zmuszony byłem zakupić zawieszenie oryginalne - trafiło mi się S-Line z B7, 1BE w klasie obciążenia 9 i 10. Wczoraj zawiecha została zmieniona i wreszcie sensownie mogę się poruszać. Po polskich drogach zrobiłem na tym gwincie ok. 1000 km. Teraz chciałbym pozbyć się tego co wyjąłem z auta - i tutaj moja prośba.

Chciałbym prosić osoby zorientowane w temacie o szacunkową wycenę takiego kompletnego używanego zawieszenia. Chcę to sprzedać a nie wiem ile jest to warte. Części są w bardzo dobrym stanie i oczywiście zawieszenie jest kompletne. Podpowiecie mi Koledzy ile to jest warte? A może ktoś z użytkowników będzie chciał to kupić?

Poniżej fotki auta na zawieszenie gwintowanym i S-Line (sorry za nieumyte auto ale i tak szło na warsztat ;) ):

Zawieszen_ehqesnw.jpg

Zawieszen_ehqesep.jpg

Zdjcie092_ehqeseh.jpg

Zdjcie092_ehqeser.jpg

Zdjcie092_ehqesen.jpg

Zdjcie092_ehqesew.jpg

Zdjcie093_ehqesea.jpg

Zdjcie093_ehqeseq.jpg

Zdjcie093_ehqeswh.jpg

Opublikowano

seria HIGHSPORT około 700-800zł powinieneś wziąć jeżeli sprawne.

Opublikowano

Widać ze chociaż jedną zimę przelatało to zawieszenie a widać to po nakrętkach bo są odkręcane chyba jakąś żabą , a co za tym idzie były już zapieczone nakrętki ale wystarczy je dobrze wymyć rozruszać posmarować pastą miedzianą i dalej jeździć . Nie chce gdybać ale ja bym zaczął od 700 zł i wystawił na allegro bo może tam dojść cena nawet do 1 tys jak nie więcej

Opublikowano

500-600pln

Opublikowano
  • Autor

Szczerze mówiąc to myślałem, że będzie można wziąć za to ok. 1000 zł, zważywszy, że za standard S-Line w dobrym stanie trzeba dać ok. 600-700 zł. Ja za zawieszenie z B7 w porządnym stanie dałem właśnie 700 zł z przesyłką.

P.S. Pytanie dodatkowe - mój brat kiedy przejechał się moim autem (B6 AVF) (a sam jeździ takim samym) twierdzi że może on mieć chipa bo naprawdę zauważalnie lepiej jedzie, a na tylnej klapie na naklejkę JUR Race. Czy jest jakiś sposób aby sprawdzić czy auto ma chipa, nie stawiając go na hamowni?

Opublikowano

Zrobić logi.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Zawieszenie o które pytałem poszło jakiś czas temu za 1000 zł :)

YOGI3000 - po którym z parametrów najłatwiej poznać że auto ma chipa?