Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z odpalaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Moj problem wygląda nastepująco autko ma taki kaprys ,ze raz odpala dobrze od kopa na zimnym ,a raz musze krecic nim z 5 sek. na zimnym i tak samo na ciepłym silniku najgorsze jest to ,ze nie dzieje sie to za kazdym razem lecz losowo jednego dnia jest ok a drugiego 2 lub 3 razy przytrafi mi sie takie cos.Zauwarzyłem ze jak przekrece zaplon z 4 lub 5 razy to zapali nie wiem czego sie złapac...podejrzewam pompe paliwa w baku ale prosze o porade,a pompki mam w wartościach od 0,15 do 0,31 wymienione uszczelniacze sprawdzone aku. Prosze o poradę thx

Opublikowano

a ja na początek proponuję popróbować zapalania na włączonych światłach.

Opublikowano
  • Autor

No własnie probowałem ale tylko pary razy i zawsze było git, a wytłumaczy mi ktos jaki ma zwiazek świateł z odpalaniem...

dzis byłem u mechanika sprawdził vag i bez błedów ciezko było sie czegos złapac ale na jego oko pompka paliwa w baku ...ale mysle ze w czasie jazdy by cos przerywało .. prosze o porade fachmanów od audiczek ...

Opublikowano

no to próbuj dalej. Jeśli będzie na załączonych światłach odpalać prawidłowo to znaczy, że masz włącznik do wymiany bądź naprawy. Związku jednego z drugim nikt ci tutaj nie wytłumaczy, bo nikt tego chyba nie ogarnia. Prawdopodobnie zwalony włącznik sieje jakieś zakłócenia i jest problem z odpaleniem. Generalnie ten problem już jest dość rozpoznany i kończy się na wymianie włącznika. Jeżeli jeszcze trochę popróbujesz i będzie dobrze palić to wiesz już co masz robić. Mechanik ci nic nie znajdzie, u mnie też kiedyś niejeden próbował aż w końcu podpowiedziałem w serwisie ten myk ze światłami i po wymianie włącznika wszystko było dobrze. Do dzisiaj jak przyjeżdżam na przegląd to pytają czy to ten samochód co bez świateł nie palił...

Opublikowano

Pompka w zbiorniku mało ma do odpalania 1.9 tdi szybciej bym spojrzał w kierunku vacum z wyciekami i też zależy jak parkujesz auto czy pod górkę czy z górki albo zawsze na równo.. ale tak jak koledzy piszą jak odpala dobrze na zapalonych światłach to wymień włącznik i powinno być ok:wink:

Opublikowano
  • Autor

dzieki wielkie. bede probował odpalac na swiatłach.Ciekawy myk z tymi swiatłami ,a powiedzie czy moge włanczac tylko pozycje??czy musze xenony odpalac?/

Opublikowano

Wystarczy pozycje.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

dzieki

---------- Post dopisany 16-03-2014 at 19:37 ---------- Poprzedni post napisany 02-03-2014 at 12:15 ----------

Jednak marekg miałes racje ani razu nie miałem problemu z odpaleniem.Jednak cos jest z włoncznikiem świateł .... tylko mogłby ktoś wytłumaczyc zwiazek światła a ciezkie odpalanie???:kox: a i czy lepiej kupic nowy z ASO czy moze byc jakis z allegro??