Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ilość głośników w standardzie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie

Nie mogę nigdzie znaleźć ile głośników jest w standardzie b6 avant 2002r, pomijając bose, czy przy radiu audi Concert w standardzie jest 8 głośników sub i wzmacniacz?

Opublikowano
Opublikowano
  • Autor

Czyli standard 9 głośników + sub i wzmacniacz, dzięki kolego. Do zamknięcia.

Opublikowano

Witam jakiś czas temu postanowiłem coś zrobić z nagłośnieniem w mojej a4 ponieważ nie grał tył.

Zabrałem sie najpierw za przód wygłuszyłem drzwi wymieniłem głośniki na HELIX B62C gra spoko

Ostatnio postanowiłem zrobić to samo z tylnymi drzwiami i tu był było moje zdziwienie , po zdjęciu tapicerki zauważyłem ze w tapicerce pod siatka maskująca głośnik niema otworu aby dźwięk sie wydobywał , a głośnika w drzwiach nie było. Pomyślałem trudno głośniki mam zdejmę fabryczne wygłuszenie zamontuje dystans głośnik podłącze kable i po sprawie a tu kolejne rozczarowanie w drzwiach nie było nawet kabli.

Z kostki iso idą tylko dwa kanały na przód lewy i prawy.

I tu moje pytanie czy audi by było takie oszczędne i w moim modelu nie pościli kabli do głośników tylnych

Opublikowano
  • Autor

A masz w bagażniku wzmacniacz i sub?

Opublikowano

Kolego krzysiekc60 może ktoś wyszabrował suba ze wzmacniaczem, głośnikami i wiązkami. W Avantach powinien być sub ze wzmacniaczem w bagażniku i tylne głośniki podłączone do tego wzmacniacza. W sedanach są wersje bez wzmacniacza i suba, a kable do głośników w tylnych drzwiach są wyprowadzane z radia, ale żeby całkiem głośników w tylnych drzwiach nie było, to nie słyszałem.

Jakie masz radio i ile kostek przychodzi do radia? Dwie, czy trzy?

Opublikowano

subwoofera i wzmacniacza nie mam. Kostki mam dwie (zasilanie i głośniki) nie było firmowego radia tylko jakis sony obecnie mam alpine. Dodam ze na drzwiach tylnych było wygłuszenie fabryczne zasłaniające otwór na glosnik w drzwiach. Ma ktos jakis schemat jak powinno wyglądać nagłośnienie??

Opublikowano

Krzysiek spoko nie jesteś sam, ja u siebie w b6 avant tez mam identyczną sytuacje... brak głośników na tyle, brak suba i co najlepsze zeroooo instalacji...

Opublikowano

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-153/zestawy-bose-sedana-avanta-321014/

Zapytać czy da się załatwić z wiązkami do tylnych drzwi lub czy nie ma zwykłego zestawu.

Spotkałem już jak ktoś sprzedawał suba ze wzmacniaczem i wiązkami do tylnych drzwi.

Także można coś upolować i do roboty :naughty:

Opublikowano

siemian albo czaki sprzedawali gotowe wiązki audio do b6/b7 także u nich myśle coś sie znajdzie;)

ja wcześniej niestety zrobilem sobie sam instalacje takze teraz juz mi to nie jest potrzebne;)