Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

ABS ESP problemy. Pomocy brak mi już sił i pomysłów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Szukam porady bo sam juz nie wiem co mam robić. Miałem problemy z ABS i ESP. Tzn świeciły się kontrolki na desce i nie było ABSu i ESP oraz czasem nie działał prędkościomierz. Oddałem sterownik pompy do naprawy. Po ponownym zamontowaniu sterownika po naprawie z kontrolką od ABS był już spokój i ABS był. Natomiast kontrolka od ESP żyła własnym życiem. Raz się zapalała i po jakimś czasie gasła w czasie jazdy a innym razem gasła dopiero po ponownym uruchomieniu auta...dodatkowo nie reagował przycisk ESP (nie można było ani włączyć ani wyłączyć) i sporadycznie wyskakiwał błąd czujnika lewego przedniego koła.

Jednak po tygodniu nieużywania auta przy próbie uruchomienia kontrolki od ABS i ESP znowu świecą i dodatkowo na fisie mruga duży czerwony wykrzyknik oraz mruga kontrolka od ręcznego przy potrójnym sygnale dźwiękowym. VAG pokazuje błąd 01200 - ABS Valves Supply Voltage, i po wykasowaniu błędu kontrolki cały czas się palą włącznie z wykrzyknikiem na fisie i mrugającym ręcznym. Poradźcie mi gdzie szukać bo ja już nie wiem gdzie tkwi problem. Myślałem że to może akumulator pada ale auto kręci na dotyk i bez żadnego problemu nawet po tygodniu postoju. Wszelkie sugestie mile widziane :)

Opublikowano

Witam

Poczytaj moje zmagania tu : http://a4-klub.pl/uklad-hamulcowy-96/zastepstwo-sterownikow-abs-318360/

i zakup nowy sterownik o nr 0 265 950 012 .... koniecznie na końcu musi być 012 - to wersja do quattro, 011 to wersja do oski

Jest ich kupa na allegro - koszt ok 150-200 zł z pompą ( tylko pompy nie wymieniaj -zostaw swą oryginał )

Podejrzewam że masz kiepsko naprawiony sterownik - i stąd te jaja

Ps. nie zapomnij o przekodowaniu sterownika !

Powodzenia

Opublikowano
  • Autor

mój sterownik oryginalnie jest o numerze 0 265 950 106. jest od S4 chyba, jest ich bardzo mało i ciężko takowy upolować. Na allegro znalazłem tylko jeden za 999zł.