Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szum w okolicach sprężarki klimatyzacji A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema ostatnio zaczeły sie piski z okolic sprezarki klimatyzacji. kupiłem nowy napinacz Vika i pasek conti. po wymianie nieslychac piskow ale wydobywaja sie jakies dziwne szumy. nie wiem to jest od sprezarki czy nowy napinacz jest uwalony?

Opublikowano

Pokręć sprzęgłem kompresora klimatyzacji jak bardzo ciężko ruszyć to napinacz i pasek są ok ale sprężarka już nie...

Opublikowano
  • Autor

sprzegło to jest to co zasprzegla klime do działania? czy to co sie caly czas kreci? bo u mnie to szum slychac na wylaczonej klimatyzacji bo na wlaczonej wiatrak elektryczny zaglusza

Opublikowano

Pewnie padło Ci łożysko na kole pasowym kompresora to jest najmniej kosztowna opcja ale pokręć tym elementem, który jest w środku koła pasowego od czoła, to ten element, który kręci się po załączeniu klimatyzacji bo koło pasowe kręci się zaraz po uruchomieniu silnika.

Opublikowano
  • Autor

ale do tej pory slychac bylo tylko piski z rolki napinacza a moze byc tak ze nowy napinacz jest wadliwy? a jak bym chciał wymienic lozysko na kole pasowym to dam rade zrobic to sam?

Opublikowano
  • Autor

szum ustapił to jednak była wina napinacza . widocznie musiał sie ułożyć . teraz jeszcze czeka mnie wymiana rolek napinacza paska klinowego. bo tez zaczyna delikatnie spiewac

• 8 lat później...
Opublikowano

A jak szumi tylko przy włączonej klimie? To co to może być? Jak wyłączę klimę, szum ustaje.