Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFF] świecąca kontrolka świec żarowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

dziś po przejechaniu trasy ok. 140 km zgasiłem samochód i tak za ok. 1,5 godzinki poszedłem i przekręcam stacyjkę raz kontrolki gasną ale nie wszystkie świeci ciągle kontrolka świec żarowych z chwilą odpalenia silnika zgasła potem w czasie jazdy nie zapalała się tylko po ruszeniu po ok 3 minutach pyknął przekaźnik przy zegarach co mogło być powodem tego że się na tak długo zaświeciła ta kontrolka ? czytałem innych problemy ale innym się zapalała w czasie jazdy proszę bardzo o pomoc w tym temacie

Ponieważ nie mam VAG-A a widzę że coś jest nie tak więc dziś wymieniłem ten czujnik temperatury kupiłem go w Aso w piątek ale ten co kupiłem jest zielony i ma symbol 059919501 a ten co wymontowałem jest niebieski i ma symbol 078919501B ale po wymianie temperaturę na zegarze trzyma 90 i spiralka gaśnie też normalnie czyli po ok. 1-2 sekundach niby oki ale czy ten czujnik na pewno jest do mojego samochodu koleś w ASO powiedział że teraz nie mają już niebieskich tylko zielone i że na pewno będzie dobry powiedzcie proszę czy tak jest rzeczywiście dzięki i pozdrawiam

Opublikowano

1) Sprawdź VAG`iem na postoju przed uruchomieniem silnika co pokazuje 01 / 007. Jeśli temp są zbliżone - jest ok.

lub

2) Ten przekaźnik który słyszałeś to przekaźnik świec żarowych lub przekaźnik 3 świec żarowych dodatkowego podgrzewania (jesli je posiadasz).

W/g mnie raczej jest ok, ale sprawdź pkt 1 - mogl ulec uszkodzeniu czujnik temp chłodziwa.