Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

tempomat działa tylko przy niewielkich prędkościach?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć.

W swoim niedawno zakupionym dyliżansie zauważyłem pewien problem - mianowicie, tempomat nie chce się załączyć przy "normalnych", autostradowych prędkościach.

Sprawdzałem i przy niewielkiej prędkości (powiedzmy, 50/60 KM/H) wszystko jest ok, tempomat się załącza, kiedy jednak mam szansę się sensownie rozpędzić i wtedy chcę zafiksować konkretną prędkość wciskanie guzika na manetce tempomatu kompletnie nic nie daje. :kwasny:

Jakieś pomysły?

Opublikowano

A czy jakieś błędy wyskakuja ci na kompie powyzej tej prędkosci które by wykluczały załaczenie tempomatu?

Najlepiej by było podłączyc vaga i sprawdzic czy sa jakies błędy i czy manetka prawidłowo pracuje przytej prędkości.

Opublikowano
  • Autor

Cześć.

Żadnych błędów nie widać :-/

Opublikowano

sprawdz vagiem w blokach pomiarowych czy zmieniają się wartości z 0 na 1 przy załączaniu manetki podczas tej wiekszej predkości.

A jak załaczysz tempomat przy nizszych prędkościach i zwiększysz prędkośc manetką to ci ją utrzymuje czy się rozłącza?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Mam jakieś jazdy z kablem i nie mogę się podłączyć...

Tak czy inaczej, problem okazuje się mało uciążliwy, gdyż:

1 - prędkość graniczna to 100km/h

2 - po włączeniu tempomatu -> zafiksowaniu prędkości -> dodaniu gazu -> ponownym wciśnięciu guzika fiksującego prędkość > wszystko działa ... ( w swnsie fiksuje się już wyższa prędkość )

cześć.

Niestety jestem zmuszony odkopać temat :-/

sprawdziłem - żadnych błędów nie było - generalnie na postoju wygląda, jakby działał.

Zgłębiając dochodzenie - problemem wydaje się być nie prędkość a bieg. Do piątego jest ok, na szóstce klapa :-(

Na szóstym biegu nie da się tempomatu włączyć.

Próbowałem też zrobić taki myk, żeby rozpędzić autko na piątce i wrzucić szósty bieg (bo wg instrukcji powinno się dać) i efekt jest taki, że po wrzuceniu szóstki mija sekunda, może dwie i tempomat się wyłącza (ale na wyświetlaczu zostaje info o ustawionej prędkości).

help!

Opublikowano

Wydaje mi się że bez podpięcia kabla i sprawdzenia w blokach pomiarowych wartości 0-1 się nie obędzie.

Jazda z kablem wcale nie jest uciążliwa , przeciez tak się robi logi, najlepiej kogos wziąśc do pomocy i wtedy będziebezpieczniej.