Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Radio Audi Chorus III/Concert III działa MP3?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Mam takie pytanko, mianowicie mam w Moim A4 B7 Avant dość biedne nagłośnienie (tylko przód) i radyjko Audi Chorus III (2din). Próbowałem puścić w nim CD z MP3. Nie działa więc poczytałem i podobno radyjko nie obsługuje MP3. Zakupiłem więc radyjko Audi Concert III, które powinno czytać płytki z MP3. Tu moje zdziwienie... Nie czyta. Czy trzeba coś jeszcze zmieniać czy jak, bo już naprawdę nie rozumiem, patrzyłem na piny i w obu radyjkach są te same. Powiedzcie proszę, że nie kupiłem radia które różni się tylko napisem od mojego starego :facepalm:

Płytki próbowałem nagrać programem CDBurnerXP z prędkością 16x pliki MP3 były wrzucone bez folderów, na różnych płytkach CD (od tanich po wyższą półkę), na każdej pojwiał się ERROR :/

Widziałem też kilka postów na temat zmieniarki, że obsługują MP3. Audi nie zrobiło przypadkiem takiego myku że sprzedają "radio z MP3"*

gdzie małym druczkiem napisanej jest że owszem obsługuje mp3 przy podłączeniu dodatkowo zmieniarki?

Kolejne pytanie to: Widziałem na radyjku na schemacie zaznaczone są wyjścia liniowe przód i tył. Czy bez problemu podłączę pod te wyjścia np. wzmacniacz + tylne głośniki ewentualnie wzmak + woofer?

Opublikowano

Ja mam Symphony II+ (III) i czyta mp3, z tego co pisali ludzie na forum, to Concert też czyta mp3, Chorus nie czyta.

Opublikowano
  • Autor

Dobra, udało się na concercie odpalić MP3, nagrałem płytę najwolniejszą możliwą prędkością 8x w nero express i działa :)

reszta nadal do wyjaśnienia chociaż kupiłem już kable do woofera i złączkę do radia quadlock z wyjściami chinch także będę w wolnym czasie starał się to ustrojstwo podłączyć :)

Opublikowano
reszta nadal do wyjaśnienia chociaż kupiłem już kable do woofera i złączkę do radia quadlock z wyjściami chinch także będę w wolnym czasie starał się to ustrojstwo podłączyć :)

Żeby podłączyć fabryczny wzmacniacz będziesz musiał przeciągnąć wiązkę z radia i jeden przewód od bezpieczników do prawego tylnego nadkola. Jak już to robisz to się zastanów czy nie warto założyć od razu Bose. Tyle samo roboty a dźwięk dużo lepszy.

Opublikowano
  • Autor

No właśnie zastanawiałem się nad BOSE ale po poprzednim autku (opel vectra B) miałem tanie radyjko Pioneer DEH-2200UB + zakupiłem dodatkowo Blaupunkt skrzynia z wooferem GTb 1200SC + wzmak GTA 4. Z czego wzmaka i skrzynię wyciągnąłem z auta przed sprzedażą. Teraz leży i się kurzy :/ Trochę miejsca w bagażniku zajmuje ale niskotonowiec moje skromne wymagania w pełni zaspokaja.

W dniu dzisiejszym zakupiłem kable zasilające + chinch oraz przejściówkę Quadlock do chinch. Muszę tylko poprzekładać piny w Quadlocku tak, żeby spasowały się z wyjściami w radyjku, ładna pogoda na dworze więc w tygodniu może coś się ruszy w tym kierunku.

Póki co muszę zasięgnąć języka jak poprowadzić możliwie jak najmniej inwazyjnie kable, serwisówka ściągnięta ale wolałbym gdyby ktoś bardziej doświadczony się wyraził w tym temacie :)