Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy to padnięta przepływka błąd 17552 17552 - Mass Air Flow Sensor (G70)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

17552 - Mass Air Flow Sensor (G70): Open or Short to Ground

P1144 - 35-00 - -

podłączałem u siebie swiatła wsteczne bo mam auto po swapie z multitronik na manual .

odpiąłem ecu wszystko pospinałem do kupy swiatła wsteczne działają lecz juz po pierwszym odpaleniu auta zapalila sie kontrolka check engine. diagnoza vag wywalila 17552 ten błąd .

dodam jeszcze ze auto nie chce sie zamykac z pilota ani nie chca sie opuszczac/podnosic szyby automatycznie trzeba trzymac włącznik .

Opublikowano

Tak to przepływka. Sprawdź wtyczkę i przewód.

P1144 17552

(Kody błędów)

* Miernik G70 masy powietrza. Przerwa lub zwarcie z masą.

Co do pilota to wsadź kluczyk do stacyjki naciśnij zamykanie i cały czas trzymając włącz zapłon. Puść i naciśnij jeszcze raz i wyłącz zapłon. Działa. ;-)

Opublikowano
  • Autor

Dzieki kolego za odpowiedz . Problemem jest jednak cos innego jak podłączałem wsteczne to przeciąłem przewody ktore sa chyba odpowiedzialne za przepływke oraz układ komfortu . swiatła wsteczne działają lecz przestała chodzic własnie ta przepływka i komfort . gdyby ktos chciał pomoc podaje link do mojego tematu http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/podlaczenie-swiatel-wstecznych-zmianie-skrzyni-multi-manual-329323/ moze ktos pomoze

Opublikowano

Po odłączeniu akumulatora czy też wtyczki od kompa czasami dzieją się takie rzeczy, szyby nie jadą same, drzwi nie reagują na pilota i tego typu cyrki. Jeżeli same nie zaczną po jakimś czasie chodzić (bo powinny zacząć, kwestia czasu) to pomocne jest odłączenie i podłączenie aku raz jeszcze

Opublikowano
  • Autor

Tak juz poszło . Ja zauwazyłem ze u mnie zeby szyby same jezdziły trzeba je wszystkie opuscic na dół i podniesc do góry bez przerwy . wtedy sie programuja i juz jada same . zeby kluczyk działał trzeba odpalic auto i jechac tak dugo az zgasnie kontrolka esp . u mnie działa :)

Opublikowano

Szyby to wkładasz kluczyk do zamka przekręcić na otwórz i trzymać. Jak do końca się otworzą kluczyk na 0 i jeszcze raz na otwórz na 5 sekund. Potem na zamknij to samo.

• 9 lat później...
Opublikowano
W dniu 22.05.2014 o 13:47, rafalklon napisał(a):

17552 - Mass Air Flow Sensor (G70): Open or Short to Ground

P1144 - 35-00 - -

podłączałem u siebie swiatła wsteczne bo mam auto po swapie z multitronik na manual .

odpiąłem ecu wszystko pospinałem do kupy swiatła wsteczne działają lecz juz po pierwszym odpaleniu auta zapalila sie kontrolka check engine. diagnoza vag wywalila 17552 ten błąd .

dodam jeszcze ze auto nie chce sie zamykac z pilota ani nie chca sie opuszczac/podnosic szyby automatycznie trzeba trzymac włącznik .

Rozwiązałeś problem gdzie była przyczyna mam to samo?