Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szarpanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.Mam mały problem ze swoją audiczką.Ostatnio wracałem znad morza i samochód zaczął poszarpywać.Przy ruszaniu poczułem się jak na kursie prawa jazdy-same kangurki.Przyspieszenie bardzo mizerne. Podpiąłem pod kompa i wyskoczyły błędy: p1338- czujnik pozycji wałka rozrządu; p1593-- adaptacja wysokości; p0118- czujnik temperatury; p1516- zawór przełączania kanałów (N156). Wymieniłem czujnik temperatury(oryginalny)- nic nie pomogło. Następne poszły świece-tu jest już duża poprawa. Przed wymianą świec czasami telepało budą falowały obroty. Odnosiłem wrażenie że nie pracuje na wszyskie cylindry. Błędy wykasowałem i nie powróciły, ale dalej jest poszarpywanie. Dużo mniejsze ale jest. Sprawdziłem też dolot i jest ok. Gdzie może jeszcze leżeć przyczyna takiego poszarpywania. Dodam że na przewodach WN zrobione jest 15 tyś km-BERU. Iskry nie skaczą więc przbicia chyba nigdzie nie ma. To samo dzieje się zarówno na gazie(BRC 24 Sequent) jak i na benzynie. Doradźcie coś bo mechanicy chcą mi pół samochodu wymienić!!!

Opublikowano

Dolot sprawdzałeś a odmę? Ona często pęka powodując nieszczelność w dolocie.

Opublikowano
  • Autor

Tam wszystko jest ok. Wyskoczył jednak ponownie błąd czujnika wałka rozrządu. Dzisiaj jadę na zmianę i zobaczymy.